Expertens dystra besked om Lias Anderssons framtid i NHL: ”Han kommer inte komma tillbaka på länge”

Lias Andersson är i Sverige, avstängd från New York Rangers.
Enligt Rangers-experten Jack McKenna lär en comeback i Nordamerika dröja.
– Jag tror inte att han kommer ta på sig den blåa tröjan inom den närmsta tiden, säger han till Sportbibeln.

Lias Andersson, en av Sveriges största hockeytalanger, är fortsatt avstängd från New York Rangers. Anledningen är att han i december krävde att bli trejdad från klubben, och kort därefter struntade i en AHL-samling.

”Kravet står kvar”

Sedan några veckor tillbaka befinner sig Lias Andersson i Sverige, och i veckan gjorde han ett träningspass med Kungälv i division 2. Träningen godkändes av New York Rangers, och med det så har alltså Lias Andersson och Rangers nu haft direktkontakt.

Lias Andersson, New York Rangers
200102 New York Rangers Lias Andersson är på plats och kollar på brorsan Färjestads Noah Andersson (ej i bild) under ishockeymatchen i SHL mellan Färjestad och Linköping den 2 januari 2020 i Karlstad. Foto: Fredrik Karlsson / BILDBYRÅN / kod FK / Cop 185

Dialogen mellan klubben och spelaren har tidigare bara gått via en agent, men framsteget till trots så har ingen större förändring skett.

– Han fick godkänt av Rangers att träna med Kungälv, men kravet att bli bortbytt står fortfarande kvar, säger Jack McKenna, journalist på Rangers-sajten Blueshirt Banter, till Sportbibeln.

Beskedet om framtiden

McKenna tror även att Lias Andersson lär bli kvar Sverige ett tag till.

– Att båda sidorna har börjat kommunicera är ett steg i rätt riktning, men jag är inte säker på att det innebär att han kommer ta på sig den blåa tröjan inom den närmsta tiden, säger han.

180403 Rangers Lias Andersson under ishockeymatchen i NHL mellan New Jersey Devils och New York Rangers den 3 april 2018 i New Jersey. Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN

Jack McKenna tror dock att Lias Andersson kommer att återvända till Rangers, men inte för att stanna särskilt länge.

– Att han krävde en flytt drog ned hans marknadsvärde. Jag tror därför att han kommer att återvända och spela för Rangers organisation, oavsett om det blir i NHL eller AHL. Men sådana här grejer glöms inte bort direkt, så jag tror att han kommer att trejdas bort, säger han.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!