Här avslöjar superprofilen ”Sanken” sanningen bakom Henkes reklamjobb: ”Nu kan vi erkänna att…”

Henrik Lundqvist är inte bara en målvakt i absoluta världsklass.
Han har även gjort braksuccé framför tv-kameran.
Det har han, enligt en ny reklamfilm, Instagram-profilen Leif ”Sanken” Sandkvist att tacka för.

Henrik Lundqvist har länge varit en av NHL:s allra bästa målvakter. Men superstjärnan har på senare år även fått mycket uppmärksamhet för sina insatser utanför isen.

”Sankens” avslöjande

Det är via reklamfilmerna för schampot Head & Shoulders som ”Henke” blivit ett välkänt ansikte även hos de svenskar utan sportintresse. Men hur gick det egentligen till när Henrik Lundqvist för första gången klev framför kameran?

Foto: Skärmdump/Youtube

Enligt en ny reklamfilm så har Henke fått jobbet tack vare… Sanken. Leif ”Sanken” Sandberg, som är en karaktär av Johan Gunterberg, har blivit en superprofil på Instagram, där han delar med sina tankar som hockeytränare kring allt i hockeyns värld.

”Är evigt tacksam”

Och i schampomärkets nya reklamfilm kommer det fram att Sanken i själva verket var tänkt som ambassadör – men att han i stället rekommenderade ”Henke”.

– Ja, efter så här många år så kan jag erkänna att ”Sanken” var vårt förstaval. Vilket varumärke skulle inte vilja ha honom som ambassadör? Han har hela paketet: looken, karisman och engagemanget. Vi älskar Henke, men jag vågar inte tänka på hur mycket mer schampo vi sålt om Sanken var ambassadör, säger Callum Wood, varumärkesansvarig på Head & Shoulders.

Foto: Skärmdump/Youtube

Henrik Lundqvist stämmer in i hyllningarna:

– Sanken är en legendar. Det var han som lärde mig stå djupt i kassen och lita på mina reflexer, och jag är honom evigt tacksam över att han tipsade Head & Shoulders om mig, säger Henke Lundqvist.

Se reklamfilmerna här:

Dela för att berätta vad du tycker om det här!