Elias Petterssons nya uppvisning i natt – historisk efter straffshowen: ”Det är äckligt!”

Elias Pettersson fortsätter att leverera.
I natt stod han för ett mål och en assist när Vancouver besegrade Nashville.
Det efter att svensken lagt en straff – och totalt lurat bort stjärnmålvakten Pekka Rinne.

Elias Pettersson och Vancouver Canucks har haft en tuff period. Laget gick in i nattens match mot Nashville hemma i Rogers Arena med endast en seger på de tio senaste matcherna.

Edler målskytt

Men nattens möte skulle komma att bli en vändpunkt. Redan i den första perioden gick Vancouver upp i en 2-0 ledning efter att Alexander Edler gjort ett av målen.

Nashville kom att reducera men i slutet av den andra perioden skulle Elias Pettersson komma att sätta spiken i kistan.

Vid ställningen 3-1 fick svensken ett straffslag och ställdes mot suveräne målvakten Pekka Rinne.

Petterssons straffshow

Det var ingenting som skrämde upp den svenske supertalangen. Med några läckra dragningar och sidledsförflyttningar lurade han upp finländaren på läktaren och satte 4-1 framför en jublande publik.

”Det är ett äckligt mål av Elias Pettersson. Pekka Rinne får passa sig efter det där”, skriver Sportsnets Randip Janda på Twitter.

”Elias Pettersson spelar i NHL på ”enkelt läge”, fyller The Athletic-journalisten Wyatt Arndt i.

Vancouver Canucks vann till slut matchen 5-3 och tog en extremt viktig seger.

Pettersson historisk

I och med sina två poäng har Pettersson nu gjort 25 poäng på lika många matcher i sin första NHL-säsong.

Straffmålet gjorde honom dessutom till den blott tredje spelaren i Vancouver att sätta en straff under sin rookiesäsong.

Tidigare har endast legendarerna Ivan Hlinka och Pavel Bure lyckats med den bedriften,

Vancouver har för närvarande sex poäng upp till en wildcard-plats och slutspel.

För Pettersson och sin kanadensiska NHL-klubb väntar nu tre bortamatcher mot St Louis, Columbus samt Nashville.