Mystiken kring förre SHL-profilens död: "Vet inte vad som hände"

Mystiken kring förre SHL-profilens död: ”Vet inte vad som hände”

För två år sedan gick förre SHL-profilen Aleksei Salomatin bort.
Än i dag vet inte dottern Alexandra vad som orsakade hans död.
– Den enda person som vet det är hans fru i Moskva, säger hon till vlt.se.

Nästan 200 matcher i SHL. Hela 62 mål och 71 poäng. Aleksei Salomatin hade en framgångsrik period i först Västerås och HV71.

Flyttade 2016

Salomatin spelade även för Kalmar, Trollhättan och Haninge i division. Dessutom representerade han gotländska Roma och AIK.

971115 HV 71: Alexei Salomatin, HV71.
© 21113 Denny Calvo / Bildbyrån(21113 )

Karriären tog definitivt slut 2003 och den före detta Spartak Moskva-spelaren blev kvar i Sverige. Först 2016 bestämde han sig för att flytta hem till Moskva igen.
— Vi hördes 13 oktober 2016, några veckor senare var han borta. Jag berättade att jag och mamma skulle åka till Paris i några dagar. Han blev jätteglad för han visste hur mycket jag älskade Paris. Han frågade hur jag hade det i skolan också, det minns jag, berättar hans dotter Alexandra Salomatin i en intervju med vlt.se.

”Håller det hemligt”

Alexandra fick beskedet om pappans bortgång via Instagram. Vad som orsakade dödsfallet vet hon inte, trots att det har gått två år.
— Den enda person som vet det är hans fru i Moskva. Hon säger ingenting, så vi vet inte vad som hände. Vi har ingen kontakt med henne i dag, men vi pratade med henne då. Hon håller det hemligt och helt ärligt vet vi ingenting, säger hon till vlt.se.

Tufft på slutet

Dottern var sju år när Aleksei skiljde sig från sin Alexandras mamma. De höll kontakten hela tiden, fram till flytten.
— Det var ganska tufft för honom på slutet, under sista året i Sverige. Han flyttade till Moskva för att hitta ett jobb, för han hade inte så mycket i Stockholm, säger hon.

[arve url=”//csp.screen9.com/iframe/DkC6oheRTsZ0vRxo2kdGIxr6qdR3ZEGJE6O_-5XydjQK8K7zvP7EK0tuXbX_zb4N?autoplay=1&loop=1&mute=1″ aspect_ratio=”9:10″ /]