Elias Pettersson hyllas till skyarna efter draget i natt – det han gör när han faller till isen får en hel idrottsvärld att jubla

Elias Pettersson hyllas till skyarna efter draget i natt – det han gör när han faller till isen får en hel idrottsvärld att jubla

Elias Pettersson åkte ner till isen – och domaren drog upp armen direkt.
Då gjorde svensken något som får en hel idrotts-värld att applådera.

Elias Pettersson har varit det snudd på enda utropstecknet i ett stökigt, underpresterande, krisiande och direkt svagt Vancouver Canucks den här säsongen. Laget gick in till den här säsongen med höga förväntningar på sig, med en spännande trupp, men det blev total pannkaka.

Stor succé

Vancouver Canucks har krisat hela vintern och dessutom haft det rejält stökigt på ledande positioner i båset. Man har tvingats till ett tränarbyte, och har till slut fått viss effekt på det, men det är alldeles för sent och Canucks har absolut ingenting att göra med något slutspel nu när våren nalkas. Men Elias Pettersson har öst på ändå.

Svensken är med i flera diskussioner om individuella priser för sina insatser under året, och i de senaste fem matcherna – där Canucks vunnit samtliga – har han svarat för sju poäng. Totalt har Pettersson gjort makalösa 83(!) poäng på 64 matcher, och det räcker till en tiondeplats i hela NHL:s poängliga. I nattens match mot Dallas Stars blev det ytterligare en assist för svensken – men han hyllas samtidigt för något helt annat.

LÄS MER: Björn Borgs ärliga bekännelse om sonen Leo Borg – därför ville inte ikonen att han skulle spela tennis

Hyllas för draget

I en situation under matchen så gjorde Elias Pettersson en dragning, och fick samtidigt en motståndarklubba på sina skridskor. Pettersson tappade balansen, gick ner på knä mot isen, men ställde sig omedelbart upp. Samtidigt sträckte domaren upp sin arm i luften för att signalera för en avvaktande utvisning, men Pettersson höll inte med. I stället vände han sig mot domaren, samtidigt som han hade pucken, och viftade med armen.

Elias Pettersson fick dock inte gehör för sin ansträngning, och domaren valde ändå att skicka Stars-forwarden Max Domi till utvisningsbåset. Men i Nordamerika hyllas nu Elias Pettersson till skyarna för sitt ärliga, och oerhört sportsliga, försök att få sin motståndare att stanna kvar på isen. Det är verkligen ingenting annat än respekt!

LÄS MER: Frölunda värvar jagade stortalangen – SHL-laget helt överens med succéspelaren: ”Jag ser fram emot det”