Elias Pettersson hyllas för fina gesten i natt – struntade plötsligt i allt och åkte rakt mot motståndaren

Elias Pettersson hyllas för fina gesten i natt – struntade plötsligt i allt och åkte rakt mot motståndaren

Motståndaren åkte ner skadad.
Då struntade Elias Pettersson i allt.
Nu hyllas svensken för sin fina gest.

Vancouver Canucks start på säsongen är helt oklart oroande. Elias Pettersson har pratat om att han är i storform hela sommaren, och han har verkligen bevisat det under säsongsinledningen. Men för Canucks som lag har det inte varit mycket att jubla över.

Stor poängsuccé

Canucks har hunnit med att spela tre matcher den här säsongen, och det har blivit förlust i samtliga. Edmonton Oilers vann i premiären, bottentippade Philadelphia Flyers vann med uddamålet senast – och i natt räckte Canucks fyra mål inte mot Washington Capitals, som gjorde sex mål. Men det går inte att skylla på Elias Pettersson.

Foto: Twitter

Svensken gjorde mål direkt i premiären, och i natt blev det ytterligare en mäktig tillställning för svensken. Han gjorde ett mål – visserligen på en rejäl bjudning från målvakten Darcy Kuemper – och gjorde dessutom två assist. Det betyder att han står på fyra poäng på tre matcher, det i ett Canucks som inte alls fått det att stämma.

LÄS MER: Tokmäktiga hyllningen till Nicklas Bäckström i NHL – fansen tvekar inte en sekund när frågan kommer

Fina gesten

Men det är inte bara för poängproduktionen som Pettersson nu hyllas i NHL – utan för en fin gest mot en motståndare i Capitals. Connor Brown föll till isen och hade uppenbart ont, och hade problem att ta sig till sitt eget bås. Då släppte Elias Pettersson allt, och åkte raka vägen mot sin motståndare för att hjälpa honom av. Domaren, å andra sidan, var förvånad – och såg ut att tro att Pettersson mest var inne för att skapa bråk, och försökte vifta bort svensken.

Foto: Twitter

Men Pettersson menade så klart väl, och det är inte alla spelare som hade släppt ett byte eller spelet för att hjälpa en skadad motståndare. På sociala medier har Pettersson hyllats stort för sin fina gest, och alla är överens om att Pettersson är en av ligans allra sportsligaste spelare. Connor Brown fick till slut hjälp av domaren in i sitt eget bås, och han lämnade direkt för omklädningsrummet.

LÄS MER: Mika Zibanejads otroliga poängsuccé i natt – blev den första i Rangers att lyckas på nästan 80(!) år