Elias Pettersson har fått utstå hård kritik efter nya ryktet – slår nu tillbaka med full kraft: ”Det är ingen ursäkt”

Elias Pettersson har fått utstå hård kritik.
Nu slår hans agent tillbaka mot spekulationerna.
– Jag tycker att det är rätt uppenbart, säger JP Barry i en intervju.

Vancouver Canucks gick in i Stanley Cup-slutspelet med höga förhoppningar om att nå långt. Men i den andra rundan blev det uttåg mot Edmonton Oilers och en spelare som har fått ta emot kritik för lagets insats är svenske stjärnan Elias Pettersson.

Rykten om Elias

Han lyckades bara leverera fem assist och ett enda mål på de 13 slutspelsmatcherna och spekulationerna har varit många kring varför han varit så blek. På den avslutande presskonferensen avslöjade sedan Pettersson att han spelat vidare trots en efterhängsen knäskada.
– Det har varit en ihärdig skada så ju längre det gick desto mer smärta kände jag, meddelade han alla.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Elias Pettersson, NHL
Vancouver Canucks’ Elias Pettersson responds to questions during the NHL hockey team’s end of season news conference, in Vancouver, B.C., Thursday, May 23, 2024. (Darryl Dyck/The Canadian Press via AP) DYD103

Men spekulationerna slutade inte för det utan tog ny fart istället. Först anklagades Canucks för att de inte tagit hand om skadan på ett bättre sätt och ändå låtit Elias spela vidare.

Slår nu tillbaka

Kanadensarna skickade också ny kritik mot svenske NHL-stjärnan efter att ett rykte kommit fram om att Pettersson mörkat sin skada för klubben. Nu kliver Elias agent JP Barry ut i medierna och slår tillbaka med full kraft efter alla påståenden.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Elias Pettersson, NHL
Vancouver Canucks’ Elias Pettersson adjusts his helmet during an NHL hockey practice in Vancouver, British Columbia on Saturday, March 2, 2024. Pettersson resigned to the team with an eight year contract extension. (Ethan Cairns/The Canadian Press via AP) VCRE117 Editorial news reporting only. MANDATORY CREDIT

Då han inte alls uppskattar smutskastningen och nu måste förklara situationen.
– Ibland kan det vara så att klubbpersonalen känner till skador som spelarna har, men det är inte på nivån att de träffar en läkare varje dag. Jag vet att han blev undersökt innan slutspelet, men jag tror aldrig han kände under slutspelet att det var något som var tillräckligt allvarligt för att han inte skulle kunna spela, säger han i youtube-programmet ”Donnie & Dhali”, se videon här nedanför.

LÄS MER: Armand Duplantis avslöjar vilket land han hejade på i hockey-VM – och det är inte alls vad svenskarna hade hoppats på

Elias Petterssons agent säger att det är en svår linje att dra med svenskens skada i slutspelet.
– Det är en hårfin gräns. Han är ärlig med att han inte var hundra procent, men han använder det inte heller som någon ursäkt. Vi får bara lyssna på vad han säger. Det är tydligt om man tittar på hans ansikte att han är besviken och känner att han kunde ha spelat bättre, så det tror jag att han kommer göra, erkänner JP Barry i intervjun, se den här nedanför.

Vad tycker du om Elias Petterssons säsong i NHL? Dela artikeln och säg din åsikt!

Se videon:

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev