Efterlängtade drömbeskedet är här – SHL-klubben överens med publikfavoriten

Det har varit en lång och utdragen process.
Men nu är drömbeskedet äntligen här.
Färjestad förlänger med publikfavoriten Per Åslund, avslöjar VF.

Han kommer från en ruggigt imponerande säsong med 41 poäng och en sjundeplats i hela SHL:s poängliga. Det var faktiskt veteranen Per Åslunds poängbästa säsong i karriären.

FBK-beskedet

Ändå har 33-åringen gått kontraktslös senaste månaderna. Färjestad har velat vänta och det har verkligen dragit ut på tiden.

Per Åslund, Färjestad
200130 Färjestads Per Åslund under ishockeymatchen i SHL mellan Färjestad och Leksand den 30 januari 2020 i Karlstad. Foto: Fredrik Karlsson / BILDBYRÅN / kod FK / Cop 185

FBK-supportrarna har varit tydliga med att man vill ha kvar publikfavoriten och bara väntat på beskedet från Färjestad. Nu har det äntligen kommit.

Helt överens

Efter långa förhandlingar har båda partnerna slutligen kommit överens, avslöjar Värmlands Folkblad. Per Åslund är överens med Färjestad och har skrivit på ett nytt ettårskontrakt, enligt uppgifter.

Per Åslund, Färjestad
200130 Färjestads Per Åslund jublar med lagkamrater efter mål under ishockeymatchen i SHL mellan Färjestad och Leksand den 30 januari 2020 i Karlstad. Foto: Fredrik Karlsson / BILDBYRÅN / kod FK / Cop 185

Det blir forwardens femte raka säsong i FBK-tröjan och den 14:e totalt.
– Jag är hoppfull att Per Åslund spelar i Färjestad nästa säsong. Och det har jag väl egentligen varit hela tiden. En sån ledargestalt och som gjort så mycket för föreningen är det självklart att vi vill ha med på isen när det vankas hockeysäsong…, säger Peter Jakobsson i ett uttalande till lokaltidningen.
– Så då är det hög tid att vi kommer överens nu. Jag har tidigare sagt vi ska ha en sittning i slutet av juli, och där är vi nu.

33-åringen har bara spelat för en enda klubb i SHL och det är Färjestad. Sammanlagt har det blivit hela 600 matcher och 310 poäng under åren i svenska högstaligan.

LÄS MER: SHL-profilens mardröm under våren – över 100 dagar på sjukhus: ”Trott att det är över”

Få våra nyhetsbrev!