Efter enorma kritiken – nu är William Nylander faktiskt bättre än legendaren Eric Lindros i nummer 88!

När William Nylander valde att byta tröjnummer i somras fick han ta emot enorm kritik.
Toronto Maple Leafs-svensken bytta från 29 till Eric Lindros 88 och fick en hel del skit.
Men nu visar det sig att Nylander faktiskt har bräckt självaste Lindros i 88-tröjan.

I somras valde William Nylander att byta sitt tröjnummer i Toronto Maple Leafs. Och det väckte en enorm kritik hos supportrarna.

Kritik mot Nylander

Med anledning av att svensken bytt från nummer 29 till 88. Samma nummer som NHL-legendaren Eric Lindros bar under en säsong i Toronto Maple Leafs.

William Nylander, Toronto Maple Leafs
171223 Maple Leafs William Nylander under ishockeymatchen i NHL mellan New York Rangers och Toronto Maple Leafs den 23 december 2017 i New York. Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 87574

De ansåg helt enkelt att Nylander inte var värdig att bära samma nummer som självaste Lindros. Men då gick faktiskt legendaren själv ut och stöttade svensken och önskade honom ett stort lycka till inför säsongen iklädd Lindros gamla nummer.

När vi nu kommit en bit in i säsongen visar det sig att Nylander har tystat alla tvivlare och faktiskt överglänst Lindros i tröja nummer 88. När kanadensaren bar tröjan i Maple Leafs under säsongen 2005/06 blev det 22 poäng på 33 matcher i NHL.

Bättre än Eric Lindros

En notering som svensken nu slagit. I helgen gjorde Nylander nämligen sitt 23:e poäng på bara 31 matcher under årets NHL-säsong.

William Nylander, Toronto Maple Leafs
960915 Ishockey Eric Lindros, Kanada © Bildbyrån(19979 )

Därmed slog han Lindros med två matcher och då duon är de enda som burit nummer 88 i Toronto har vi nu en ny herre på täppan. William Nylander kan nu titulera sig själv som den bästa spelaren att någonsin bära tröjnumret i klubben och därmed sudda bort Lindros rykte.

LÄS MER: Kanadensiska doldisens supersuccé – som kan bli svenskt drömbesked i JVM