Kanadensiska doldisens supersuccé – som kan bli svenskt drömbesked i JVM

Kanadensiska doldisens supersuccé – som kan bli svenskt drömbesked i JVM

Jansen Harkins har gjort braksuccé i Winnipeg Jets AHL-lag.
Det kan leda till ett svenskt drömbesked i JVM.

När Tomas Montén tog ut sin trupp till JVM så var den full av överraskningar. Med förvånande var att förbundskaptenen, till skillnad mot tidigare i år, lämnade tre platser öppna.

Doldisen kan ge drömbesked

Det handlade om två backplatser, som troligtvis är tänkta för eventuellt spel för AHL-stjärnorna Adam Boqvist och Rasmus Sandin, samt en forwardsplats. På anfallssidan så hoppas Sverige på David Gustafsson, som under hösten fått förtroende i NHL och Winnipeg Jets.

Winnipeg Jets ’ David Gustafsson (41) warms up before NHL hockey preseason game action against the Edmonton Oilers in Edmonton, Alberta, Monday, Sept. 16, 2019. (Jason Franson/The Canadian Press via AP)

Gustafsson har fått förtroende i lagets fjärdekedja på grund av skador, men har i matcherna inte fått någon större speltid. Nu börjar Jets skadeläge ljusna – samtidigt som Gustafsson snart kan bli ersatt av Jansen Harkins.

Monténs besked

Harkins, som draftades 2015, har fortfarande inte gjort någon NHL-match och har sedan han draftades till och med skickats ner i AHL:s farmarliga vid ett tillfälle. Men den här säsongen har han verkligen fått fart på produktionen, och han har gjort makalösa 28 poäng på 26 matcher.

181205 Sveriges förbundskapten Tomas Montén nder en presskonferens anordnad av svenska ishockeyförbundet den 5 december 2018 i Stockholm. Foto: Simon Hastegård / Bildbyrån

Nu talar mycket för att Harkins kommer få chansen i NHL, och att Gustafsson går åt andra hållet. Därmed tyder mer och mer på att det blir JVM för svensken.

– Jag har inte hört något mer från Winnipeg. Jag såg bara att han inte spelade senaste och vad jag fattade var han inte skadad, säger Tomas Montén till Aftonbladet.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!