Efter chockbeskedet: Heta dragkampen om dumpade SHL-veteranen – tre klubbar gör nu upp

Han var oönskad hos Brynäs efter säsongen.
Nu är Jacob Blomqvist het på marknaden och tre klubbar jagar 36-åringen.
– Vi för diskussioner med flera lag, säger agenten Johan Altberg till ST.

Det kom som en chock och ledde till stor besvikelse hos fansen när Brynäs valde att dumpa veteranen och förre kaptenen Jacob Blomqvist i våras. Efter sex raka säsonger i Gävle, varav tre som lagkapten, fick han beskedet att han inte längre var önskvärd.

Dumpad i SHL

Sedan dess har SHL-veteranen letat efter ny klubb till kommande säsong. Och det finns helt klart flera intresserade.

Jacob Blomqvist, Brynäs
191019 Brynäs Jacob Blomqvist deppar efter 2-1 under ishockeymatchen i SHL mellan Växjö och Brynäs den 19 oktober 2019 i Växjö. Foto: Jonas Ljungdahl / BILDBYRÅN / Kod JO / Cop 144

För nu har det utvecklats till en het dragkamp om 36-åringen. Först anslöt sig både Södertälje och Västerås och nu är även hårdsatsande Timrå med i leken, rapporterar lokaltidningen Sundsvalls Tidning.

Tre klubbar jagar

Enligt uppgifter har topplaget Timrås sportchef Kent Norberg visat en stark önskan att knyta till sig Blomqvist.
– Vi för diskussioner med flera lag. Vi får se vad det landar i, bekräftar agenten Johan Altberg för ST.

Jacob Blomqvist, Brynäs
191005 Brynäs Jacob Blomqvist under ishockeymatchen i SHL mellan Brynäs och HV71 den 5 oktober 2019 i Gävle. Foto: Kenta Jönsson / BILDBYRÅN / Cop 210

Timrå har senaste tiden både värvat in och förlängt med flera profiler för att bygga ett slagkraftigt lag till nästa säsong. Nu ska rutinerade Jacob Blomqvist med över 600 matcher i SHL och HockeyAllsvenskan bli nästa pusselbit.

36-åringen har tidigare spelat för klubbarna Brynäs, Leksand, Modo, Bofors, Valbo, Kumla och Kiruna. Vi får se vilken som blir nästa och troligtvis den sista klubben i långa hockeykarriären.

LÄS MER: Klart: Skyttekungen nobbar SHL-klubben – här är nya laget till nästa säsong