Stora vändningen: Stjärnan ser ut att nobba NHL-spel – för fortsättning i SHL: ”Lutar åt det”

Robin Salo har ryktats till NHL.
Men nu ser han ut att nobba för fortsatt spel i Örebro.
– Det lutar åt det, säger han till Hockeypuls.

Robin Salo kom till Örebro mitt under säsongen, som en förstärkning inför slutspelet. Den finska backen gjorde braksuccé under de få matcher han spelade, då han på tolv framträdanden stod för sex poäng.

”Lutar åt det”

Slutspelet blev sedermera helt inställt, och frågan har länge varit om Salo därmed gjort sitt i Örebro. Succébacken har nämligen kraftigt ryktats till NHL, och har varit öppen med diskussionerna med New York Islanders om spel där redan till kommande säsong.

Robin Salo, Örebro
200215 Örebros Robin Salo under ishockeymatchen i SHL mellan Örebro och Skellefteå den 15 februari 2020 i Örebro. Foto: Johan Bernström / BILDBYRÅN / COP 119

Men nu kommer vändningen, då han själv öppnar för spel i Örebro.

– Just nu lutar det åt det hållet att blir Örebro nästa säsong, absolut. Men man vet aldrig. Agenten förhandlar med Islanders och inget är klart men förmodligen så blir det Örebro, det tror jag. Men jag kan inte lova något ännu. Vi får se, säger han till Hockeypuls.

Kan skriva kontrakt

Salo draftades redan i andrarundan av draften 2017, men han har ännu inte skrivit något kontrakt med klubben.

– Det är agenten som pratar med dem och så meddelar han vad som händer. De verkar positivt inställda till att jag kanske blir utlånad till Örebro för att spela där nästa säsong, men det är inte klart ännu. Det kan hända att de ändrar sig, men det är det jag går på just nu, säger han.

Robin Salo, Örebro
200215 Porträtt på Örebros nyförvärv Robin Salo inför ishockeymatchen i SHL mellan Örebro och Skellefteå den 15 februari 2020 i Örebro. Foto: Johan Bernström / BILDBYRÅN / COP 119

Det kan således bli så att han skriver på – för att sedan återvända direkt till Örebro.

– Ja, det kan hända. Om jag skriver kontrakt så är det väl åt det hållet det lutar åt, att jag blir utlånad. Men det är osäkert ännu. Det kan vara att de vill prova mig där borta eller att det inte ens blir kontrakt. Man vet inte, säger han.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!