Drömvärvningen: Jakob Silfverberg lämnar Nordamerika efter 800 NHL-matcher – allt talar för återkomst till svensk hockey

Han har gjort över 800 matcher i NHL senaste tolv åren.
Nu står det klart att Jakob Silfverberg lämnar Nordamerika.
Och allt talar för att han blir rena drömvärvningen och återvänder till Sverige igen.

2012 lämnade Jakob Silfverberg tryggheten i Brynäs och svensk hockey med ett nyvunnet SM-guld för att ta det stora steget till världens bästa hockeyliga, NHL. Nu kan vi summera hans tid med 13 NHL-säsonger, över 800 matcher och 373 poäng i Nordamerika.

Lämnar nu NHL

Kommande veckan gör 33-åringen sin allra sista match för Anaheim Ducks. Med sina elva säsonger och 769 matcher för NHL-laget är han femma på listan över flest matcher någonsin för Ducks.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Jakob Silfverberg, hockey
230525 Jakob Silfverberg of Sweden during warm up ahead of the 2023 IIHF Ice Hockey World Championship quarterfinal game between Sweden and Latvia on May 25, 2023 in Riga. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / JM0484

Det kommer att bli ett känslosamt avsked till Anaheim.
– Det har varit en ära och ett privilegium att spela i NHL. Jag skulle inte vara här utan mina lagkamrater, tränare och ledarstaben som har hjälpt mig längs vägen. Viktigast av allt vill jag tacka min familj som har tillåtit mig att leva min dröm, säger svensken till Ducks officiella webbplats.
– Tack till alla supportrar runt om i ligan, inte minst till dom i Anaheim och Ottawa. Att spendera 11 år i Orange County och spela för Ducks är något jag kommer bära med mig resten av livet. Tack till er alla.

En drömvärvning

Nu talar allt för att Silfverberg återvänder hem till svensk hockey igen och han har tidigare varit öppen med att det är Brynäs som gäller. Senast han var i klubben blev det SM-guld 2012 som lagkapten och han blev dessutom utsedd till mest värdefulla spelaren i SM-slutspelet.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Jakob Silfverberg, hockey
230518 Jakob Silfverberg of Sweden during the 2023 IIHF Ice Hockey World Championship group stage game between Hungary and Sweden on May 18, 2023 in Tampere. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / JM0469

Om Brynäs tar steget upp till SHL igen blir Jakob Silfverberg en drömvärvning för klubben och precis den ledare som behövs för att etablera sig i svenska högstaserien igen. 33-åringen var också lagkapten för Tre Kronor i hockey-VM förra året.

LÄS MER: Dan Labraaten tryckte upp Wayne Gretzky mot sargen – och fick höra sex ord som han aldrig glömmer: ”Han blev förbannad”

Det som kan ställa till det är att Silfverberg drabbats av blodproppar i benen de senaste åren. Men väljer han att fortsätta spela hockey är en övergång hem till Gävle högst trolig.

Vad tycker du om den här drömvärvningen? Dela artikeln och säg din åsikt!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev