Dramat bakom NHL-bomben – därför sparkades stjärntränaren: ”Alla hatade honom”

Toronto Maple Leafs är i rejäl gungning just nu.
I natt kom bomben att NHL-tränaren Mike Babcock får sparken.
”Alla hatade Babcock, han var tvungen att försvinna”, skriver hockeyexperten Greg Wyshynski på Twitter.

Det blåser riktigt kalla stormar runt Toronto Maple Leafs just nu. Och när man åkte på sjätte raka förlusten i NHL tidigare i veckan kom nådastöten.

Mike Babcock sparkad

Maple Leafs agerade direkt och sparkade stjärntränaren Mike Babcock i natt. Det var en riktig bomb som slog ned i NHL-världen då han är den tränare som tjänar mest i hela ligan med 60 miljoner kronor per säsong.

Mike Babcock, Toronto Maple Leafs
170113 Maple Leafs tränare Mike Babcock och William Nylander under ishockeymatchen i NHL mellan New York Rangers och Toronto Maple Leafs den 13 januari 2017 i New York. Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 87388

Så här tog Babcock själv farväl av Toronto Maple Leafs.
– Jag är besviken, vi fick en dålig start på säsongen och det är mitt fel. Jag vill tacka alla fans, medierna, staden, det har varit spektakulärt. Jag har älskat varje sekund av det här. Och jag önskar gruppen all framgång. Alla spelare jag fick möjlighet att träna, det har varit fantastiskt och jag önskar dem all lycka, sa han till TSN i natt.

Dramat bakom beskedet

Nu kommer helt nya uppgifter om dramat bakom uppmärksammade beskedet.
”Det var dömt att sluta så här”, skriver The Athletic och menar att hela 90 procent av spelartruppen ville ha bort Babcock.

Mike Babcock, Toronto Maple Leafs
140223 Kanadas förbundskapten Mike Babcock på en presskonferens efter OS-finalen i ishockeyfinalen mellan Sverige och Kanada vid OS i Sochi den 13 februari 2014. Foto: Carl Sandin / BILDBYRÅN / kod CS / 98080

Även ESPN:s hockeyexpert Greg Wyshynski har liknande uppgifter.
”Alla hatade Babcock, han var tvungen att försvinna”, skriver han på Twitter.

Mike Babcock hade även ett dåligt förhållande med klubbens GM Kyle Dubas, enligt uppgifter. Ny tränare i Maple Leafs blir AHL-farmarlaget Toronto Marlies tränare Sheldon Keefe.

LÄS MER: Uppgifter: SHL-stjärnan kan lämna – jagas intensivt av tio(!) NHL-klubbar