Dominanternas osannolika tapp i natt – buades ut av egna fansen

Tampa Bay Lightning vann grundserien överlägset och ledde första slutspelsmatchen med 3-0 i natt.
Då tappade man ALLT mot Colombus Blue Jackets, förlorade med 3-4 – och buades ut av hemmafansen.
– Vår mentalitet måste vara att stänga matchen, inte att utklassa motståndarna. , säger Lightnings coach Jon Cooper.

Ja, vad var det egentligen som hände i Amalie Arena i natt?

Tampa Bay Lightning har varit NHL:s i särklass bästa lag i år och vann NHL:s grundserie i överlägsen stil.

Såg överlägsna ut

I den första slutspelsrundan ställs de mot Columbus Blue Jackets, som efter stora formsvackor och problem kunde säkra en slutspelsplats först i den näst sista omgången.

Det såg också ut som väntat inledningsvis.

Tampa Bay sprang, bara 17 minuter in i den första perioden, fram till en 3-0-ledning.

Men sen kom det stora, och ytterst oväntade raset.

Första gången – på hela säsongen

Mitt i den andra perioden kunde Blue Jackets reducera och i den tredje perioden, efter två blixtsnabba mål av David Savard och Josh Anderson – var det plötsligt kvitterat.

Det var första gången på hela den här säsongen som Lightning tappat ett tremålsöverläge – och värre skulle det bli.

Med sex minuter kvar av matchen kunde Seth Jones, i ett fantastiskt powerplay-spel, prickskjuta in 4-3 vilket också blev slutresultatet.

Tampa Bay-spelarna var märkbart chockade, och publiken svarade med att bua ut sitt lag.

”Går inte att spela så dåligt”

Lightnings tränare Jon Cooper var… inte glad efter matchen.

– Vår mentalitet måste vara att stänga matchen, inte att utklassa motståndarna. När man har den inställningen är det sånt här som kan hända, säger han till Tampa Bay Times.

Lagkaptenen Steven Stamkos var lika besviken han.

– Ibland kan man komma undan med att spela så här dåligt i grundserien, men i slutspel händer det inte. Inget lag kommer ge upp och låta sig bli överkörda, säger han.

Dela för att säga vad du tycker om det här!

NHL Highlights | Columbus Blue Jackets vs Tampa Bay Lightning, Game 1 - April 10, 2019