Djurgårdens tydliga svar om stjärnan – efter ryktena om en återkomst från Ryssland: ”Inget att diskutera”

Adam Reideborn blev nyligen mästare i KHL med sitt CSKA Moskva.
Samtidigt sitter han med ett utgående kontrakt.
Nu slår Djurgården ner alla möjliga tankar om en återkomst för stjärnmålvakten.

– Det är ingen fråga att diskutera, säger han.

När Ryssland valde att inleda ett anfallskrig mot Ukraina valde svensk efter svensk att bryta sina kontrakt och lämna KHL. Stjärnor som Lucas Wallmark och Joakim Nordström, som båda spelade för CSKA Moskva, lämnade sina kontrakt och gav upp miljoner, men alla gjorde inte samma val.

Orden om stjärnan

Målvakten Adam Reideborn valde att fullfölja sitt kontrakt, och förra veckan blev han för andra året i rad mästare med militär-laget CSKA. Mästare blev även Fredrik Claesson, som till skillnad mot Reideborn flyttade till CSKA Moskva under krigets tid. I vintras förlängde han dessutom kontraktet.

190427 Djurgårdens målvakt Adam Reideborn tackar publiken efter final 4 i SM-slutspelet i ishockey mellan Djurgården och Frölunda den 27 april 2019 i Stockholm. Foto: Andreas L Eriksson / Bildbyrån

Adam Reideborns kontrakt med CSKA Moskva går nu ut, men direkt efter KHL-titeln så öppnade han för en fortsättning. Samtidigt har vissa rykten placerat målvakten i Djurgården, som spelar i Hockeyallsvenskan kommande säsong. Men Djurgårdens sportchef K-G Stoppel slår nu ner alla rykten om en eventuell återkomst, då han säger att Reideborn inte ens teoretiskt är en möjlig spelare för klubben.

– Nej. Det är han inte, säger han till DN.

LÄS MER: Storstjärnan Mika Zibanejads tydliga besked om VM – stjärnans svar efter mardrömmen för Rangers i natt

Slår nu ner en återkomst

K-G Stoppel säger vidare att han inte vill kommentera det på annat sätt än följande ord, och det är anledningen att Reideborn valde att spela vidare i Ryssland trots att det är krig som ligger till grund för det.

– Det är ingen fråga att diskutera. Jag vill inte kommentera det, men där är vårt ställningstagande ganska tydligt i dag, säger han.

210527 Goalkeeper Adam Reideborn of Sweden during the 2021 IIHF Ice Hockey World Championship game between Sweden and Czech Republic on May 27, 2021 in Riga. Photo: Simon Hastegård / BILDBYRÅN

Och samma gäller för Fredrik Claesson, som alltså valde att gå till CSKA under krigets gång, till skillnad mot andra svenskar i KHL, som satt på kontrakt sedan tidigare.

– Det har inte har varit på tal. Man får nog vara försiktig med att vara generaliserande, man måste kunna utvärdera varje fråga efter situation. Annars kan det bli tokigt. Men som situationen ser ut har det inte varit en fråga, säger Stoppel.

LÄS MER: När Leif Boork hängde ut Mikael Renberg som ”tjockis” – och fick svar på tal med helt klockrena ord