Dick Axelsson utspel – han är egentligen bäst av Peter Forsberg, Mats Sundin, och Nicklas Lidström: ”Han är störst”

Dick Axelsson är inte rädd för att uttrycka sina åsikter.
Nu pekar han ut vem som verkligen är den bästa svenska hockeyspelaren någonsin.
– Han är största hjälten för mig, säger Axelsson till Sportbibeln.

När man ska utse den bästa svenska hockeyspelaren genom tiderna finns det en hel del spelare att välja mellan. På senare år brukar det dock kokas ner till tre kandidater – Peter Forsberg, Mats Sundin och Nicklas Lidström.

Axelssons ärlighet

Den tidigare hockeyspelaren Dick Axelsson är inte ett av namnen som brukar förekomma i diskussionerna om bäst någonsin. Men han är verkligen en stor profil inom svensk hockey. Axelsson har i Sverige spelat i bland annat Färjestad och Frölunda, men är störst i Djurgården.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Dick Axelsson, Peter Forsberg, Mats Sundin, Nicklas Lidström, hockey
220209 Djurgårdens Dick Axelsson under uppvärmningen inför ishockeymatchen i SHL mellan Djurgården och Brynäs den 9 februari 2022 i Stockholm. Foto: Andreas L Eriksson / BILDBYRÅN / COP 106 / AE0073

36-åringen hann också testa vingarna i AHL och Schweiz, innan han tidigare i år la skridskorna på hyllan. Utöver sitt hockeyspelande har Dick gjort ett namn för sig själv genom att vara väldigt frispråkig, ärlig, och inte rädd för att uttrycka sina åsikter. Trots att han under karriären kunde åka på bestraffningar och konsekvenser.

Dicks val

För Sportbibeln har Dick Axelsson bland annat avslöjat allt om sin relation till Leif Boork, vad han verkligen tycker om dagens SHL, och vem hans hockeyidol var under uppväxten. Svaret på det var Peter Forsberg. Men när det kommer till att välja mellan ”Foppa”, Mats Sundin, och Nicklas Lidström går Axelsson en annan väg.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Peter Forsberg, Mats Sundin, Nicklas Lidström, hockey
130116 Ishockey, VM: Nicklas Lidström, Mats Sundin och Peter Forsberg presenterades som VM-ambassadörer för ishockey-VM 2013 under en presskonferens. © Bildbyrån – 86372 – Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN

Istället pekar han ut spelaren som är en stor ikon i Toronto Maple Leafs, som 2012 blev invald i hockeyns ”Hall of Fame”, och som vunnit både OS och VM med Tre Kronor.
– I det stora hela så tycker jag ändå ”Sudden” har varit en maskin. Sen såg man ju lite mer av Peter Forsberg, med hans vilja, gnällighet, och att han kämpade och gjorde allt liksom. Så det är väl han som har utmärkt sig, men jag tycker ändå att Mats Sundin är största hjälten på så sätt för mig, säger Dick Axelsson till Sportbibeln.

Vem tycker du var bäst av Foppa, Sudden och Lidas? Dela artikeln och säg din åsikt!

LÄS MER: Dick Axelsson säger nu exakt vad han tycker om Leif Boork – efter alla ordbråk med hockeyprofilen: ”Han är en…”

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev