Dick Axelsson säger nu exakt vad han tycker om Leif Boork – efter alla ordbråk med hockeyprofilen: "Han är en..."

Dick Axelsson säger nu exakt vad han tycker om Leif Boork – efter alla ordbråk med hockeyprofilen: ”Han är en…”

Dick Axelsson och Leif Boork har haft sina duster genom åren.
Nu berättar Axelsson precis vad han tycker om Boork.
– Det är en frisk fläkt, säger Dick till Sportbibeln.

Dick Axelsson var den frimodiga och kaxiga spelaren. Leif Boork var den ärliga och frispråkiga experten och tränaren. Det genererade en fejd på sociala medier som pågick i många år, och som underhöll flera hockeyfanatiker under lång tid.

Långa följetången

Redan året 2012 drog det igång med att Dick Axelsson skrev på X (då Twitter) att han hoppades att Leif Boork skriver ”något vettigt” i sin krönika i Expressen. Boork svarade då att han jobbar ideellt, och att han visst vet en till person som alltid tycker emot alla andra.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Leif Boork, hockey
180220 Leif Boork, head coach of Sweden in the Women’s Ice Hockey Classification match between Sweden and Korea during day eleven of the 2018 Winter Olympics on February 20, 2018 in Pyeongchang. Photo: Petter Arvidson / BILDBYRÅN / kod PA / 91987

Det senaste uppmärksammade tjafset var under våren 2021. Då meddelade Axelsson sina följare på X att han skulle ”bli slutspelsexpert som Leif Boork från soffan”. Han fick tillbaka ”nu kan du gnälla på domaren efter varje domslut utan att få matchstraff eller hamna i syndarnas bås. Allt har sina fördelar!” från Boork. Axelsson svarade att det visst kan få konsekvenser.
”Tyvärr inte, senast jag klagade på domarna på Twitter blev det en bot på 75 000. Mitt kontrakt går ut 1:a maj och efter det kan jag tycka och tänka i detta PK-land”, skrev den tidigare hockeyspelaren.

Relationen i dag

I dag har Boork slutat som både expert och tränare, och lever pensionärsliv. Axelsson har slutat spela hockey och är sysslolös för tillfället. Men bådas namn förekommer en hel del på X ännu. Det är dock inte så mycket interaktioner duon emellan, av en enkel anledning.
– Han har blockat mig sen flera år tillbaka, så att jag ser tyvärr inte någonting av vad han skriver, säger Dick till Sportbibeln.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Dick Axelsson, Djurgården, hockey, SHL
220130 Djurgårdens Dick Axelsson jublar efter han gjort 1-2 under ishockeymatchen i SHL mellan Färjestad och Djurgården den 30 januari 2022 i Karlstad. Foto: Fredrik Karlsson / BILDBYRÅN / COP 185 / FK0109

Trots historiken och att han blockats så hyllar Axelsson nu Boork.
– Jag gillar honom jättemycket. Det är en frisk fläkt, säger vad han tycker, allvetare, han vet allt om allt. Sen var han ju en fantastisk tränare på sin tid också. Så jag gillar honom jättemycket. Men tyvärr, för några år sen, blockerade han mig på… Ja, X heter det väl nu, vilket jag inte vet varför han gjorde. Så tyvärr har han försvunnit ur flödet. Men det är en fantastisk människa, det är det, säger Dick.

LÄS MER: Leif Boorks oväntade toksågning av Linus Omark – och klockrena svaret som får hela hockey-Sverige att skratta

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev