De 15 mäktigaste straffarna i NHL har utsetts – och doldisen snuvar Datsyuk på förstaplatsen

De 15 mäktigaste straffarna i NHL har utsetts – och doldisen snuvar Datsyuk på förstaplatsen

Det är något väldigt, väldigt speciellt med vackra hockeystraffar.
Amerikanska tv-kanalen NBC har nu utsett NHL:s 15 vackraste straffar genom historien.
Tre gånger om är trollgubben Pavel Datsyuk med på listan men blir ändå snuvad på förstaplatsen av en doldis.

Få saker slår en riktig rafflande straffläggning i hockey. När det mentala spelet kombineras med den tekniska färdigheten och där minsta lilla detalj kan bli helt avgörande för seger eller förlust.

Bästa straffarna

Ska man se de bästa hockeystraffarna i världen så är det NHL man ska vända sig till där världens bästa lirare gör upp på isen. För det krävs så klart något väldigt extra att lyckas överlista världens bästa målvakter.

Pavel Datsyuk, NHL
Pavel Datsyuk. FOTO: Youtube.

Genom åren har vi fått se några helt otroliga straffvarianter från NHL och amerikanska tv-kanalen NBC har sammanställt de 15 allra vackraste straffarna någonsin. Självklart hittar vi trollgubben Pavel Datsyuk här med sina oerhört känsliga handleder.

Datsyuk snuvas

Ryssen har med hela tre olika straffar på topplistan och han är tillsammans med amerikanen Patrick Kane de enda som är med flera gånger. Kane har med två olika straffvarianter på topp 15, se hela listan här nedanför.

Men båda NHL-stjärnorna Kane och Datsyuk snuvas på förstaplatsen av en betydligt mindre namnkunnig spelare. Marek Malik gjorde ändå 691 NHL-matcher under karriären men som defensiv back fick han sällan de stora rubrikerna.

Värdig vinnare

Förutom den gången tjecken fick hela Madison Square Garden att fullständigt koka 2005. I den 15:e rundan av en episkt lång straffläggning klev Malik fram som den mest osannolika hjälten med tidernas fräckaste straff och avgjorde hela tillställningen inför vibrerande läktare.

Marek Malik, NHL
Marek Malik. FOTO: Youtube.

En helt oförglömlig straff och en värdig vinnare på den här topplistan. Men det finns också några andra riktigt vassa straffvarianter här.

Vilken är din favorit? Dela artikeln och berätta din åsikt!

Se målen:

LÄS MER: När Wayne Gretzky fick kritik av sin pappa för första gången i karriären(!) – och gav bästa möjliga svar på tal

Få våra nyhetsbrev!