Därför bryter SHL-klubben med nyförvärvet efter bara tre(!) matcher – kan nu göra oväntad flytt till ligarival

Han skrev på ett tvåårskontrakt med HV71 inför säsongen.
Men efter tre(!) matcher tvingas nu Lucas Elvenes lämna.
– Det är bättre att göra så här, säger sportchefen Kent ”Nubben” Norberg till Hockeypuls.
Nu ryktas forwarden dessutom till en SHL-rival.

Lucas Elvenes slog igenom i Rögle under säsongen 2018-19, och lämnade sedan för att testa lyckan i Nordamerika. Efter fyra säsonger och totalt noll spelade NHL-matcher återvände Elvenes till svensk hockey under sommaren, då han skrev på ett tvåårskontrakt med HV71. Men det blev inte som någon hade tänkt sig.

Därför lämnar han

Elvenes har varit med i matchtruppen i tre av HV71:s totalt fem spelade matcher, och nu kommer beskedet att det inte blir några fler. I helgen meddelade nämligen HV71 att man bryter kontraktet med forwarden, som alltså tvingas lämna efter bara tre spelade matcher. Ett besked som inte många hade räknat med när han skrev på kontraktet, särskilt då han under våren gjorde 33 poäng på 43 spelade matcher i San Diego Gulls i AHL.

220818 HV71:s Lucas Elvenes under träningsmatchen i ishockey mellan Malmö Redhawks och HV71 den 18 augusti 2022 i Malmö. Foto: Christoffer Borg Mattisson / BILDBYRÅN

Kent ”Nubben” Norberg, sportchef i HV71, menar att en skada ligger till grund i att det inte fungerade.

– När han kom tillbaka efter skadan hade han det tufft. Det har inte varit riktigt det där ”stämmet” och när istiden inte varit den han hade hoppats och trott så har vi haft en dialog om det. Det är samma sak för mig i min roll, det är klart att jag hade hoppats att vi skulle få ut mer av Lucas. Sedan kan man tycka att det är tidigt, men samtidigt tror jag att om inte äktenskapet är lyckat från början kan det vara bra att avsluta det tidigt, säger Kent Norberg till Hockeypuls.

LÄS MER: Mats Näslund lämnade hockeyn helt och försvann – här är ikonens nya liv och oväntade jobb: ”Älskar det”

Högaktuell för ligarival

Kent Norberg menar att det inte är några hard feelings mellan HV och forwarden, och att han heller inte har vantrivts i Jönköping.

– Nej, det har inte varit att han inte har trivts. Men han ser sig på ett sätt och vi ledare i HV ser honom på ett annat sätt och det är väl ingen bra match då. Det är inte konstigare än så. Han har trivts och han är en glad och fin kille. Men som jag säger, vissa äktenskap är inte bra och vi kände bägge parter att det här var bäst, säger han.

220818 HV71:s Lucas Elvenes under uppvärmningen inför träningsmatchen i ishockey mellan Malmö Redhawks och HV71 den 18 augusti 2022 i Malmö. Foto: Christoffer Borg Mattisson / BILDBYRÅN

Lucas Elvenes lär dock inte sitta klubblös alltför längre. Redan under lördagen, dagen innan HV bekräftade att man bryter med spelaren, så kom uppgifter i Expressen om att Elvenes är högaktuell – för Leksand. Det kan alltså bli en flytt till en SHL-rival direkt.

LÄS MER: Håkan Loobs ruskigt kaxiga löfte – så otroligt många mål hade han gjort i dagens SHL: ”Jag tror nog det”