Conny Strömberg i blåsväder – döms till skadestånd

Conny Strömberg, 42, gör succé i division 1-laget IFK Arboga.
Men vid sidan av isen har ikonen nu åkt på ett bakslag.
I veckan dömdes han av tingsrätten till böter – för att ha huggit ner grannens träd.

Conny Strömberg fortsätter att briljera på isen. Hittills under årets säsong har han hunnit med fyra matcher i IFK Arboga, som spelar i division 1, och han har bevisat att han fortfarande håller. På de fyra matcherna har han hunnit med ett mål – och totalt åtta poäng.

180103 Västerviks Conny Strömberg deppar under ishockeymatchen i Hockeyallsvenskan mellan Tingsryd och Västervik den 3 januari 2018 i Tingsryd.
Foto: Bildbyrån

Började med en husmålning

Men vid sidan av isen har det under veckan inte gått lika bra.

Det började dock redan sommaren 2016, då han skulle måla om sitt hus i Lakasund, utanför Örnsköldsvik.
– För att inte drabbas av mögel på fasaden så anmälde jag till grannen att jag ville ta ned ett antal träd på hans mark, säger han till Nerikes Allehanda, enligt HockeySverige.

180103 Västerviks Conny Strömberg under värmningen före ishockeymatchen i Hockeyallsvenskan mellan Tingsryd och Västervik den 3 januari 2018 i Tingsryd.

”Tog tag i det själv”

Strömberg ska ha hävdat att grannen inte hade någonting emot det. Men när trädet väl skulle fällas så rök fel träd, vilket fick Strömberg att ingripa själv och ta ned ”rätt” träd.
– Jag tog tag i det själv. Och det var inget fel i det, grannen hade ju lovat att träden skulle tas ned, säger Strömberg.

Strömberg och grannen kom inte överens, och det hela avgjordes i rätten – där Strömberg alltså inte fick något gehör. Under onsdagen dömdes han av tingsrätten till 60 böter. Totalt ska han betala skadestånd på 7 272 kronor till grannen.

Conny Strömberg tillhörde förra året tre klubbar: Lörenskog i Norge, Västervik och Västerås.

Dela artikeln för att berätta vad du tycker om det här! 

LÄS MER: TV: Här läxar en morgontrött Conny Strömberg upp busschaffisen