Chockbeskedet: SHL-tränaren vårdas just nu på intensiven – efter otäcka olyckan på träningen

Just nu vårdas Färjestads målvaktstränare Maciej Szwoch på intensiven.
Efter att SHL-tränaren råkat ut för en otäck olycka på en träning.
37-åringen fick omedelbart åka ambulans till Centralsjukhuset i Karlstad, rapporterar Värmlands Folkblad.

Det var under ett av Färjestads träningspass på måndagen som den allvarliga olyckan inträffade. FBK:s målvakts tränare Maciej Szwoch tappade fästet i samband med fysövning och flög ned i marken med full fart och slog huvudet i en träningsvikt, rapporterar Värmlands Folkblad.

Otäcka olyckan

Omedelbart fick en omtöcknad Szwoch åka ambulans till Centralsjukhuset i Karlstad och vårdas just nu på intensivavdelningen. 37-åringen uppges ha drabbats av en skallbensfraktur, två mindre blödningar och en kraftig hjärnskakning, enligt uppgifter.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Maciej Szwoch, Färjestad
190731 Färjestads målvaktstränare Maciej Szwoch under det första ispasset för Färjestad inför SHL säsongen 2019/2020 den 31 juli 2019 i Karlstad. Foto: Fredrik Karlsson / BILDBYRÅN / kod FK / Cop 185

Målvaktstränaren kommer att bli kvar på sjukhuset under en veckas tid, minst. Men han kommer inte behöva opereras för sin skallfraktur.
– I övrigt mår jag bra – under omständigheterna. Jag är väldigt seg, sover väldigt mycket. Vilket inte är så konstigt. Så det är en rejäl hjärnskakning, tiden får läka den, säger Szwoch till lokaltidningen.
– Men jag har varit och gjort tester och har balans och nerver och allt sånt kvar i ansiktet.

LÄS MER: Fotbollsikonernas vackra stöd till Börje Salming – fina gesten tillsammans: ”Jag känner Börje, det är hemskt”

”Tillbaka snart”

Under tiden som målvaktstränaren ligger på sjukhuset kommer Färjestads J20-målvaktstränare Daniel Hansen att ersätta Szwoch i A-laget.
– Jag har inte varit rädd, inte över huvud taget. Men jag är så trött. Det känns som att hjärnan inte riktigt får plats inne i huvudet. Ett konstant tryck. Men ni ska nog se att jag är tillbaka på isen snart, säger SHL-tränaren i intervjun.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Maciej Szwoch, Färjestad
220513 Färjestads målvaktstränare Maciej Szwoch jublar under guldfirandet för Färjestad den 13 maj 2022 i Karlstad. Foto: Fredrik Karlsson / BILDBYRÅN / COP 185 / FK0144

Maciej Szwoch kom till Färjestads BK redan 2015 och har varit målvaktstränare i åtta säsonger nu. Innan dess var han målvaktstränare i Modo, Frölunda, Växjö och Nybro.

Senaste säsongen var han med och vann ett oerhört efterlängtat SM-guld med Färjestad.

LÄS MER: Här tröttnar Peter Forsberg fullständigt på Norge – och gör sedan det enda rätta: ”Haha, riktigt klockrent”