Chockbeskedet: SHL-toppklubben måste släppa storstjärnan – har inga pengar kvar: ”Tvingas till det”

Chockbeskedet: SHL-toppklubben måste släppa storstjärnan – har inga pengar kvar: ”Tvingas till det”

Här är stora chockbeskedet för Luleå:
Storstjärnan Joel Lassinantti släpps – då inga pengar finns kvar.
– Som det ser ut nu är i princip varenda krona är förbrukad och vi kan inte handla för pengar vi inte har, säger klubbdirektören Stefan Enbom till Aftonbladet.

Luleå gjorde en kanonsäsong i SHL, och vann övertygande grundserien. Men man fick aldrig chansen i slutspelet, då säsongen stängdes ner tidigt på grund av den enorma smittspridningen av coronaviruset.

Tvingas ändra budgeten

Och den inställda säsongen har slagit hårt mot klubbens ekonomi. Då bland annat publikintäkter uteblivit helt så tvingas topplaget nu till drastiska förändringar.

200312 Luleås Arttu Ilomäki och Konstantin Komarek jublar efter 3-0 under ishockeymatchen i SHL mellan Luleå och Skellefteå den 12 mars 2020 i Luleå. 
Foto: Simon Eliasson / BILDBYRÅN

Det innebär en betydligt lägre spelarbudget.

– I den ursprungliga spelarbudgeten fanns det fem miljoner kronor till, men vi tror att vi kommer att tappa ungefär 15 miljoner i intäkter under den kommande säsongen. Vi har tvingats att sänka spelarbudgeten med fem miljoner, säger klubbdirektören Stefan Enbom till Aftonbladet.

Kan släppa storstjärnan

Enligt Aftonbladet så innebär det att man inte kan erbjuda någon kontraktsförlängning till varken storstjärnan Joel Lassinantti, som har gjort sex raka säsonger i Luleå och ständigt varit en av SHL:s bästa målvakter, samt österrikaren Konstantin Komarek, som gjort succé sedan flytten från Malmö.

– Vi vill inget hellre än att Joel Lassinantti och Konstantin Komarek ska spela för Luleå, det skulle vara helt underbart om vi kunde behålla dem. Det kanske visar sig att tappet inte blir så stort som vi befarar och att vi har möjlighet att erbjuda dem kontrakt i ett senare skede, men som det ser ut nu är i princip varenda krona är förbrukad och vi kan inte handla för pengar vi inte har, säger Stefan Enbom.

200312 Luleås målvakt Joel Lassinantti efter ishockeymatchen i SHL mellan Luleå och Skellefteå den 12 mars 2020 i Luleå. 
Foto: Simon Eliasson / BILDBYRÅN

Joel Lassinantti har tidigare under vintern och våren ryktats utomlands, men enligt NSD saknas just nu erbjudanden. Men då Luleå inte har råd att erbjuda något nytt kontrakt kommer man i stället att satsa på ett målvaktspar som består i David Rautio och 17-årige Jesper Wallstedt.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!