Joel Lundqvists ord om Henke – som får Frölunda-fansen att dregla: ”Det är klart att…”

Henrik Lundqvist ryktas till Frölunda.
Brorsan Joel ser gärna en återkomst.
– Det är självklart att det skulle vara kul att spela tillsammans i Frölunda, det skulle vara stort för klubben och SHL, säger Joel Lundqvist till Aftonbladet.

Henrik Lundqvist har varit överlägsen i New York Rangers-målet i dryga 15 år. Men de senaste säsongerna har varit en mardröm.

Petad i Rangers

Lundqvist har blivit allt mer ifrågasatt, och har under hösten och vintern varit helt petad från Rangers-kassen. De få matcherna han spelat så har han inte övertygat, vilket har fått folk att spekulera i hans framtid.

170522 Joel Lundqvist och målvakt Henrik Lundqvist med pokalen på Sergels torg när Sveriges landslag i ishockey hyllas den 22 maj 2017 i Stockholm. Foto: Johanna Lundberg / BILDBYRÅN

Lundqvist har ett år kvar på sitt kontrakt med Rangers, men enligt uppgifter så kan NHL-klubben till sommaren köpa ut honom från sitt kontrakt. Lundqvist är då fri att förhandla med andra klubbar – och i SHL så drömmer Frölunda-fansen om en återkomst.

”Det är klart att…”

Nu uttalar sig även Henriks tvillingbror, Joel Lundqvist, om situationen.

– Det är klart att vi pratar framtid med varandra och har diskuterat läget, det är oundvikligt i en sådan här situation. Grundförutsättningen är hur som helst att brorsan har ett år kvar på kontraktet med New York Rangers, helst av allt vill han spela där borta och det är vad han är inställd på – men sedan är det klart att det kan hända grejer och det får man i så fall ta då, säger Joel Lundqvist till Aftonbladet.

Henrik Lundqvist, New York Rangers
190519 Goaltender Henrik Lundqvist of Sweden after a practice session during the 2019 IIHF Ice Hockey World Championship on May 19, 2019 in Bratislava. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 87948

Men Joel sticker inte under stolen med att han hade uppskattat en återförening.

– Om jag får uttala mig för egen del så är det självklart att det skulle vara kul att spela tillsammans i Frölunda, det skulle vara stort för klubben och SHL, säger han.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!