Chockbeskedet från SHL-toppklubben: Har ändrat sig helt om storstjärnan – drar nu tillbaka(!) budet

Han har ryktats till klubben länge.
Men nu har Färjestad dragit tillbaka(!) budet på Jesse Virtanen.
– Det förslag vi hade gett honom finns inte längre, säger general manager Peter Jakobsson till VF.

Färjestad har länge varit på jakt efter en ny toppback. Och snacket har framför allt handlat om storstjärnan Jesse Virtanen, som gjorde två säsonger i klubben från 2017 till 2019.

Drar tillbaka erbjudandet

Inför den nyss avslutade säsongen så flyttade finländaren till KHL, men han har under våren intensivt ryktats tillbaka till SHL och Färjestad. Och Karlstads-klubben har inte gjort en hemlighet av sitt intresse för spelaren, och har även varit öppna med att de erbjudit kontrakt.

Jesse Virtanen, Färjestad
190406 Färjestads Jesse Virtanen jublar efter han gjort 3-0 under semifinal 1 i SM-slutspelet i ishockey mellan Färjestad och Djurgården den 6 april 2019 i Karlstad. Foto: Fredrik Karlsson / BILDBYRÅN / kod FK / Cop 185

Men nu kommer chockbeskedet, att FBK dragit tillbaka sitt erbjudande till Virtanen, precis som de gjort med ikonen Per Åslund.

– Min förhoppning att vi ska kunna ta oss upp till den tänkta budgeten igen. Att jag någon gång framöver på nytt ska gå erbjuda både Per och Jesse varsitt nytt kontrakt, säger Peter Jakobsson till VF.

”Varför kör inte alla Ferrari?”

Anledningen är alltså det svåra ekonomiska läget, som Färjestad synnerligen inte är unika med.

– Jag får frågan varför vi inte skriver med dem. Man får vända på det och fråga ”varför kör inte alla Ferrari?”. Jo, för att man kanske inte har råd, säger Jakobsson.

Jesse Virtanen, Färjestad
190131 Färjestads Jesse Virtanen jublar efter han gjort 4-0 under ishockeymatchen i SHL mellan Färjestad och Örebro den 31 januari 2019 i Karlstad. Foto: Fredrik Karlsson / BILDBYRÅN / kod FK / Cop 185

Jesse Virtanen gjorde enorm succé i Färjestad och gjorde under sin andra och sista säsong i klubben makalösa 41 poäng. I KHL gick det dock inte lika bra, och under hösten och vintern hann han avverka två klubbar, och totalt gjorde han 18 poäng under säsongen.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!

Få våra nyhetsbrev!

Få våra nyhetsbrev!