C More-experterans svidande kritik – toksågar beslutet om Leksands-stjärnan: ”Borde absolut inte få spela”

C More-experterans svidande kritik – toksågar beslutet om Leksands-stjärnan: ”Borde absolut inte få spela”

Mikael Ruohomaa hamnade i stort bråk under träning och sa ”fuck you” till Björn Hellkvist.
Trots det fick han spela SHL-matchen mot Brynäs.
Fel, menar C More:s experter.
– Det är inte okej, säger Petter Rönnqvist.

Leksand har haft några turbulenta dagar bakom sig, och det grundar sig i ett stort bråk under träning. Den finländske stjärnan Mikael Ruohomaa ska ha blivit utkastad från en träning efter att ha hamnat i stort bråk med tränaren Björn Hellkvist. Hellkvist ska ha fått höra ”fuck you” från finländaren, och många trodde att han skulle lämnas utanför matchtruppen i går.

”Det är inte okej”

Men inför Leksands möte mot Brynäs så fanns Ruohomaa trots allt med i startuppställningen, och dessutom högt uppsatt. Han spelade i andrakedjan tillsammans med Oskar Lang och Justin Kloos, precis som han gjort tidigare matcher. Det blev, med andra ord, inga konsekvenser alls för Ruohomaa, vilket kritiserades hårt av experter.

221006 Leksands Mikael Ruohomaa deppar efter ishockeymatchen i SHL mellan Brynäs och Leksand den 6 oktober 2022 i Gävle. Foto: Tobias Sterner / BILDBYRÅN

I C More:s sändning inför matchen fick finländaren stor kritik av experterna Petter Rönnqvist och Johan Tornberg. Den förstnämnde menar att det inte var acceptabelt agerat.

– Det är inte okej. Man skriker inte fuck you till tränaren, det gör man inte. Om spelare ryker ihop så är det okej men du skriker inte så till en tränare inför allihopa. Det visar ingen respekt över huvud taget. Det där är inte bra, det skickar dåliga signaler, säger Rönnqvist enligt Hockeysverige.

LÄS MER: Här står SHL-stjärnan får årets skönaste intervju – efter helmärkliga missen: ”Jag är 35 år gammal…”

”Borde absolut inte fått spela”

Johan Tornberg håller med, och menar att trots att kan finnas mer i historien som vi inte vet om. Men det spelar ingen roll.

– Isolerar man den här händelsen är det inte okej på något att gapa på någon tränare eller uttrycka sig med fula ord eller vad det än är. Men jag tycker att historien måste ha något mer, det finns någonting mer där bakom. Om det är människan bakom, men just beteendet där och då är absolut inte okej av Ruohomaa, säger Tornberg.

161015 C More:s Petter Rönnqvist inför ishockeymatchen i SHL mellan Luleå och Färjestad den 15 oktober 2016 i Luleå. Foto: Peter Skaugvold / BILDBYRÅN

Ruohomaa fick nästan 20 minuters istid i går, men noterades inte för några poäng. Enligt experterna var det dock fel att han fick spela över huvud taget.

– Spontant skulle jag nog sagt att du vilar nästa match om du beter dig så mot mig, säger Petter Rönnqvist. 

– Han hade absolut inte fått spela om jag varit ledare men i det här fallet vet vi inte hur kommunikationen har gått efteråt, om det finns en ursäkt från Ruohomaa eller vad som är sagt efter själva incidenten, säger Johan Tornberg.

LÄS MER: SHL-pampens brutalt ärliga svar – här är spelaren han aldrig någonsin skulle värva: ”Jag har jättesvårt för det”