Brynäs säger nu det som alla vill höra om en drömvärvning av Nicklas Bäckström – jagar 10(!) spelare till SHL-återkomsten

Brynäs är tillbaka i SHL igen.
Nu försöker man bygga ett slagkraftigt lag.
Hittills är ett par drömförstärkningar från NHL klara – och fler kan det bli.

Det blev bara ett år i HockeyAllsvenskan för Brynäs som är återigen tillbaka i svensk hockeys finrum. Efter att ha vunnit grundserien i överlägsen stil och kört över alla lagen i slutspelet blir det äntligen SHL till hösten i Gävle.

Brynäs inför SHL

Just nu pågår jobbet för att bygga ett slagkraftigt lag för att etablera sig i högstaserien igen och inte göra om samma misstag som senast. Sportchefen Johan Alcén är i full gång och har redan landat fina drömförstärkningar från NHL.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Brynäs, SHL
240423 Brynäs spelare jublar efter final 4 i Hockeyallsvenskan mellan Djurgården och Brynäs den 23 april 2024 i Stockholm. Foto: Jesper Zerman / BILDBYRÅN / kod JZ / JZ0517

Först blev prestigevärvningen Jakob Silfverberg klar, sedan kom målvakten Erik Källgren och nu senast presenterades Oskar Lindblom. Tre tunga värvningar för en SHL-klubb och fler kan det bli.

Orden om Bäckis

Nu öppnar Alcén upp om laget inför SHL-återkomsten.
– Vi är okej på truppbygget. Vi är en månad efter alla andra, men vi är rätt lugna med vår situation. Det är några till pusselbitar som ska in, men vi har stängt alla samtal och böcker från den gångna säsongen. Vi får se vilka som blir kvar, säger han till Expressen och erkänner att det kan bli 10(!) värvningar till.
– Vi har litegrann kvar, absolut. En målvakt, tre backar och sex forwards till vill jag ha.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Nicklas Bäckström, NHL
200305 Washington Capitals Nicklas Bäckström during a regular season NHL game between New York Rangers and Washington Capitals on March 5, 2020 in New York. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 88126

Brynäs hoppas så klart på fler hemvändare från Nordamerika och runt om i Europa. Christian Djoos och Calle Järnkrok är några namn som har nämnts men den stora drömvärvningen är så klart Nicklas Bäckström i Washington Capitals.
– Ja, jag har pratat med alla egentligen. Nu är han (Bäckström) uppsatt på skadelistan och han har ett år kvar på kontraktet, så där finns det inga formella diskussioner, säger sportchefen i intervjun.
– Klart att jag sagt åt honom att vi ska prata om ett år igen, hehe…

LÄS MER: Brynäs nya prestigevärvning är klar – NHL-svensken återvänder till SHL igen: ”Alltid drömt om det”

Svenske NHL-stjärnan har ett år kvar på sitt lukrativa NHL-kontrakt men verkar inte direkt ingå i Capitals framtidsplaner. Och bara att Brynäs bekräftar att man har en dialog med ”Bäckis” lär nog få de flesta supportrar att börja längta.
– Nej, men alla är välkomna när som helst. Det gäller Nicklas också, säger Johan Alcén till kvällstidningen.
– Så här: Skulle någon bli utköpt, typ Järnkrok, då skulle jag ta hem honom också.

Hur tror du att det går för Brynäs i SHL? Dela artikeln och säg din åsikt!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev