Brynäs dumpar klubbikonen inför återkomsten till SHL – publikfavorit får inte följa med upp: ”Jag är arbetssökande nu”

Brynäs är tillbaka i svensk hockeys finrum igen.
Men nu kommer det plötsliga beskedet från Gävle.
Klubbikonen Jacob Blomqvist dumpas inför SHL-återkomsten.

Det blev bara ett år i HockeyAllsvenskan för Brynäs som direkt studsar tillbaka till SHL igen. Gävlelaget vann grundserien i överlägsen stil och var sedan helt dominant i slutspelet, där man vann finalen med klara 4-0 mot Djurgården.

Brynäs dumpar

En av kvalhjältarna är klubbikonen Jacob Blomqvist med sitt stora hjärta, som följde med laget ned och vägrade ge upp. Direkt efter finalen meddelade 37-åringen att han vill följa med laget upp och fortsätta spela i Brynäs.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Jacob Blomqvist, Brynäs
240423 Brynäs Jacob Blomqvist jublar efter final 4 i Hockeyallsvenskan mellan Djurgården och Brynäs den 23 april 2024 i Stockholm. Foto: Jesper Zerman / BILDBYRÅN / kod JZ / JZ0517

Men på torsdagen kom det plötsliga beskedet från Gävle att publikfavoriten dumpas och inte får något nytt kontrakt till SHL-återkomsten.
– Jag är arbetssökande nu, säger han till klubbens officiella webbplats.
– Vi får se vilket jobb det blir och vad som händer här framöver.

Nio år i klubben

Blomqvist kom till Brynäs redan i ungdomsåren och sammanlagt gjort nio säsonger för A-laget under tre olika sejourer. Han har varit lagkapten i tre säsonger och som bäst tagit SM-silver med klubben 2017.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Jacob Blomqvist, Brynäs
240317 Brynäs Jacob Blomqvist under kvartsfinal ett i Hockeyallsvenskan mellan Brynäs och Nybro den 17 mars 2024 i Gävle. Foto: Jens Carlsson / BILDBYRÅN / COP 344 / JC0013

Nu tackas han av för lång och trogen tjänst.
– Han har under sin tid i Brynäs varit en fantastisk bidragsgivare, allt från att vinna tekningar, en stark defensiv till att producera såväl mål som assist. Det största avtrycket är dock hans förmåga att skapa energi i en grupp. Balansen i att vara en tydlig kravställare och att sprida glädje är unik, säger sportchefen Johan Alcén i ett pressmeddelande.

LÄS MER: Experterna säger nu det förbjudna om Tre Kronor inför rivalmötet med Finland i Hockey-VM: ”Det blir ju inte…”

Jacob Blomqvist har dessutom spelat i SHL för Leksand, Timrå och Modo. Nu väntar en jakt på ny klubbadress under sommaren för den rutinerade högerskytten.

Vad tycker du om att Jacob Blomqvist får lämna Brynäs? Dela artikeln och säg din åsikt!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev