Experterna säger nu det förbjudna om Tre Kronor inför rivalmötet med Finland i Hockey-VM: ”Det blir ju inte…”

På torsdag kväll drabbar ärkerivalerna samman igen.
När Sverige och Finland gör upp i hockey-VM på nytt.
Då säger experterna det som man nog bör akta sig för…

Tre Kronor har levt upp till alla förväntningar än så länge under hockey-VM. Med sju segrar på sju matcher tog svenskarna lekande lätt hand om gruppsegern.

Sverige är bättre

Nu väntar det första riktigt testet på hur bra det här blågula laget är när ärkerivalen Finland står för motståndet i VM-kvartsfinalen. Finländerna har haft en problematisk väg till slutspelet men har en tendens att alltid vara bra mot just Sverige.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Tre Kronor, hockey-VM
240505 Felix Unger Sörum of Sweden and Olli Määttä of Finland during the Betano Hockey Games game between Sweden and Finland on May 5, 2024 in Brno. Photo: Martin Sekanina / BILDBYRÅN / kod XY / XY0023

Medan Tre Kronor har allt att förlora på torsdagskvällen då de går inte som stora favoriter mot grannlandet. Även experterna målar upp rivalmötet som en ensidig historia och säger det förbjudna med att Sverige är alldeles för bra, något som kan komma att ge Finland rejäl tändvätska.
– Sverige mot Finland i en VM-kvartsfinal, det blir ju inte mycket bättre än så. Vad är det som talar för Sverige då? Det enkla svaret är: Allt. Precis allt talar för Sverige. De har vunnit varenda match i gruppspelet men inte bara det, utan har också ett eget spel som gör att man för matcher på ett sätt som jag inte har sett sedan 2018, när Sverige gick helt rent ända fram till VM-guldet, säger SVT-experten Jonas Andersson i sin analys.

Finland får tufft

Han ser helt enkelt Tre Kronor som överlägsna sina blåvita motståndare.
– Egna spelet har dom. De har ett powerplay som nu fungerar och de har spelare som är markant bättre än Finlands spelare. Om jag jämför de olika lagen så är det inte många finska spelare som skulle ta plats i Sveriges trupp, säger Andersson till tv-kanalen.
– Det enda som talar för Finland är i ärlighetens namn bara en sak. Och det är att det just är en match, hade det varit bäst av sju så hade de inte haft någon chans, men nu är det bäst av en match och där har Finland lyckats hitta sätt att vinna sådana.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Jonas Andersson, hockey-VM
230218 SVT’s Jonas Andersson during the final of Champions Hockey League between Luleå and Tappara on February 18, 2023 in Luleå. Foto: Ola Westerberg / BILDBYRÅN / COP 117 / SE0150

Även Radiosportens expert Per Svartvadet är övertygad om att Tre Kronor besegrar Finland i kvartsfinalens hetaste möte.
– Sverige är favoriter även om just matcher mellan Sverige och Finland brukar leva sina egna liv. Men det är Sverige som vinner, säger han till radiokanalen.

Hur tror du att det går i Sverige-Finland? Dela artikeln och säg din åsikt!

LÄS MER: Victor Hedman säger nu det som alla behöver höra inför Tre Kronors rivalmöte med Finland i hockey-VM: ”Vi vet att…”

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev