Sam Hallams svar om finska mardrömsbeskedet efter tacklingen – och utspelet om Rasmus Dahlin: ”Jag är säker på att…”

Finlands lagkapten stängs av i kvartsfinalen mot Sverige – vilket lett till stor ilska.
Nu bryter Sam Hallam ilskan om finska utspelet.
– Det är som äpplen och päron, säger han.

Det var i den sista gruppspelsmatchen mot Schweiz som Finlands Mikael Granlund crosscheckade en motståndare i ansiktet. Tilltaget ledde till stor ilska, inte minst då matchen var betydelselös från Finland som redan innan matchen var klara att möta Sverige i kvartsfinal.

Utspelet om Dahlin

Mikael Granlund är kapten för det finska laget och en viktig spelare i powerplay. Granlund har dessutom mer än tio års spel i NHL på meritlistan. På onsdagen stod det klart att Granlund stängs av i kvartsfinalen mot Sverige som spelas på torsdagskvällen, och det är därmed en nyckelspelare som Finland tvingas klara sig utan.

När Finland fick reda på beskedet om Granlunds avstängning så valde man att svara – genom att gå till attack mot Tre Kronor-stjärnan Rasmus Dahlin.

– Rasmus Dahlin tryckte ju en armbåge i huvudet på en motståndare häromdagen utan att bli avstängd. Så då tycker jag inte Mikael ska bli avstängd heller, säger förbundskapten Jukka Jalonen till Expressen.

Sam Hallams svar

Hur Sam Hallam ser på situationen med Granlund – eller om jämförelsen med Rasmus Dahlin – har varit oklar. Men för SVT uttalar sig nu Sveriges förbundskapten om finska utspelet.

– Jag vill inte jämföra de situationerna, det är lite som äpplen och päron, säger Hallam.

Tre Kronor, hockey-VM
240508 Head coach Sam Hallam of Sweden at a practice session during day -1 ahead of the 2024 IIHF Ice Hockey World Championship on May 8, 2024 in Ostrava. Photo: Maxim Thoré / BILDBYRÅN / kod MT / MT0569

Sam Hallam menar dock att matchen blir annorlunda nu när Granlund tvingas stå över.

– Det förändrar förutsättningarna lite grann, men jag är säker på att Finland har bra spelare där bakom som kan kliva in, säger han.

Adrian Kempe är dock mer tydlig om hur tungt det är för Finland.

– Det är en jätteduktig spelare och han har väl styrt och ställt i deras powerplay så det är klart att det är ett tungt avbräck för dem, säger han.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev