Bomben: SHL-stjärnan skriver på för NHL-laget – betalar själv 3 miljoner(!) för att bryta kontraktet

Bomben: SHL-stjärnan skriver på för NHL-laget – betalar själv 3 miljoner(!) för att bryta kontraktet

Han dominerade stort i SHL.
Nu kommer stora vändningen för Kodie Curran.
Som väljer att bryta sitt nyskrivna KHL-kontrakt och istället flytta till NHL, enligt ryska uppgifter.

Efter imponerande 49 poäng på 48 matcher utsågs Kodie Curran till årets bästa spelare i SHL den gångna säsongen. Röglebacken dominerade stort i svensk hockey och belönades med ett lukrativt KHL-kontrakt hos Avangard Omsk.

Klar för NHL

Men det dröjde ändå oväntat länge för Avangard Omsk att presentera 30-åringen som nyförvärv. Nu har beskedet kommit att han hade skrivit på ett tvåårskontrakt med KHL-laget men väljer att bryta det helt.

Kodie Curran, Rögle
200123 Rögles Kodie Curran under uppvärmningen inför ishockeymatchen i SHL mellan Linköping och Rögle den 23 januari 2020 i Linköping. Foto: Josefine Loftenius / BILDBYRÅN / Cop 111

På grund av kanadensaren har skrivit NHL-kontrakt istället. Ryska Sport-Express rapporterar att Curran betalar hela 3 miljoner svenska kronor ur egen ficka för att köpa ur sig från KHL-kontraktet med Omsk.

Återvänder nu

För att istället skriva på för NHL-laget Anaheim Ducks. Poängfarlige backen har skrivit på ett tvåårigt envägskontrakt värt närmare nio miljoner kronor, rapporterar SportExpressens Mr. Madhawk.

Kodie Curran, Rögle
200310 Rögles Kodie Curran under ishockeymatchen i SHL mellan Djurgården och Rögle den 10 mars 2020 i Stockholm. Foto: Maxim Thoré / BILDBYRÅN

Envägskontraktet innebär även att han kommer att ha kvar lönen om han skulle skickas ned till farmarlaget i AHL. Kodie Curran har tidigare under karriären gjort 20 matcher och fem poäng i AHL.

Kanadensaren återvänder nu till Nordamerika efter att ha lämnat för spel i Europa 2016. Efter en säsong i Danmark, en säsong i Norge och två säsonger i Sverige väntar nu flytt till Los Angeles.

LÄS MER: Bomben: Svenska topplaget nära ny tränare – han vann Stanley Cup med ”Foppa”