Bomben: Svenska topplaget nära ny tränare – han vann Stanley Cup med ”Foppa”

De är på rejäl tränarjakt.
Nu pekas ett sensationellt namn ut som huvudkandidat.
Då Modo vill ha Ville Nieminen, som vann Stanley Cup med ”Foppa”, som ny huvudtränare, rapporterar Mr. Madhawk.

Ända sedan Björn Hellkvist lämnade Modo för Leksand under uppmärksammade scener har man letat efter ny huvudtränare. Vi är nu i slutet av maj och fortfarande har Modo inte gjort klart med någon head coach inför kommande säsongen.

Modos nya mål

Sportchefen Fredrik Glader har varit på rejäl jakt på marknaden efter den perfekta kandidaten som ny huvudtränare för Modo. Tidigare har det ryktats om Jens Gustafsson, som har jobbat med Hellkvist.

Ville Nieminen, SHL
080219 Ishockey, Ville Nieminen, Malmö Redhawks är tillbaka efter skada. © Bildbyrån – 70670

Men nu har topplaget i HockeyAllsvenskan fastnat för ett annat spektakulärt namn. SportExpressens Mr. Madhawk rapporterar att Modo träffat en ny huvudkandidat i Ville Nieminen.

Vann med Foppa

Senaste åren har finländaren varit tränare i finska lagen Jukurit och Pelicans. Men han är framförallt känd för sina 385 NHL-matcher och att han vann Stanley Cup tillsammans med Modo-ikonen Peter Forsberg 2001.

Peter Forsberg, NHL
960611 Ishockey, NHL, Stanley Cup, MIAMI PANTHERS – COLORADO AVALANCHE: Peter FORSBERG med Stanley Cup-bucklan. © Bildbyrån

Enligt uppgifter fick Modo ett gott intryck efter mötet med finländaren och man har dessutom fått fina rekommendation från förre lagkamraten ”Foppa”. Nu har Modo erbjudit Nieminen ett färdigt kontrakt som han ska fundera på under helgen.

Har spelat i SHL

På måndag kan därför Modo ha gjort klart med ny huvudtränare för nästa säsong. 43-årige Nieminen har även spelat i Sverige tidigare för både Örebro och Malmö Redhawks.

Senaste tränarjobbet var i finska Pelicans men där fick han sparken i november. Sedan dess har förre NHL-spelaren gått klubblös i väntan på nästa utmaning.

Vilket nu kan bli att föra upp Modo till SHL igen.

LÄS MER: Svensk hockey i sorg: Klubbikonen och förre Tre Kronor-spelaren har gått bort: ”Oerhört saknad”