SHL-klubbarnas drömvärvning hotad – storlaget har nu erbjudit NHL-forwarden kontrakt

SHL-klubbarnas drömvärvning hotad – storlaget har nu erbjudit NHL-forwarden kontrakt

Peter Cehlárik öppnade för SHL-spel.
Nu får de svenska klubbarna konkurrens.
Enligt uppgifter har en europeisk storklubb gett sig in i jakten.

Peter Cehlarik flyttade i tidig ålder till Sverige och Luleå, och gjorde som 19-åring debut i SHL. Han gjorde då hela sex poäng på åtta matcher under debutsäsongen, men blev ordinarie i klubben först två år senare.

Rasade mot klubben

Men efter fem år i Luleå så valde 24-åringen att ta steget över till Nordamerika, då han skrev på för Boston Bruins. Där har han nu varit i fyra år – men han har fortfarande inte slagit sig in i NHL.

160404 Luleås Peter Cehlarik jublar efter sitt 3-1 mål under semifinal 2 i SM-slutspelet i ishockey mellan Luleå och Frölunda den 4 april 2016 i Luleå. Foto: Peter Skaugvold / BILDBYRÅN

Tidigare under våren berättade han för frustrationen – och önskan om en flytt till Europa.

– Jag kan inte korsa gränsen och övertala Bruce Cassidy (tränare i Bruins) för gott. Ibland kändes det som att han bara väntade på att jag skulle göra ett misstag så att han kunde skicka tillbaka mig till farmarlaget, sa han då.

Dystert besked för SHL-lagen

Cehlarik är en given drömvärvning för många SHL-klubbar. Men nu får de tuff konkurrens.

160412 Luleås Peter Cehlarik under semifinal 6 i SM-slutspelet i ishockey mellan Luleå och Frölunda den 12 april 2016 i Luleå. Foto: OLA WESTERBERG / BILDBYRÅN

Enligt schweiziska Corriere del Ticino, vilket Hockeysverige återger, så har nämligen NLA-klubben Lugano erbjudit Cehlarik ett kontrakt. Storklubben ska nu ligga i förhandling med spelaren, som därmed kan vara förlorad för SHL-lagen.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!