BOMBEN: SHL-konkurrenten bekräftar intresse för storstjärnan – vill göra fräck värvningskupp

Han har ännu inget kontrakt till nästa säsong.
Nu visar en SHL-konkurrent intresse för Djurgårdens storstjärna Patrik Berglund.
– Vi har haft kontakt med honom, säger Brynäs sportchef Michael Sundlöv till Gefle Dagblad.

Inför förra säsongen återvände Patrik Berglund från NHL och Nordamerika till SHL och Sverige. Då blev hans Djurgårdens stora prestigevärvning.

Berglund i SHL

Det blev sedan 17 mål och totalt 31 poäng för Berglund under första SHL-säsongen. Men kontraktet gick ut efter säsongen och 32-åringen går fortfarande klubblös inför nya hockeysäsongen.

Patrik Berglund, Djurgården
191130 Djurgårdens Patrik Berglund under ishockeymatchen i SHL mellan Örebro och Djurgården den 30 november 2019 i Örebro. Foto: Johan Bernström / BILDBYRÅN / COP 119

Djurgården är tydliga med att man vill avvakta förhandlingar med både Berglund och stjärnlagkamraten Dick Axelsson. Det öppnar nu för en riktig värvningskupp.

Konkurrent jagar

SHL-konkurrenten Brynäs visar nu intresse och vill sno åt sig Västeråssonen som gjort över 700 NHL-matcher i karriären.
– Det är en jätteskicklig hockeyspelare, så skulle den möjligheten finnas så är vi naturligtvis jätteintresserade, bekräftar sportchefen Michael Sundlöv för Gefle Dagblad.

Patrik Berglund, Djurgården
200201 Djurgårdens Patrik Berglund inför ishockeymatchen i SHL mellan Brynäs och Djurgården den 1 februari 2020 i Gävle. Foto: Jesper Zerman / BILDBYRÅN / Cop 234

Brynäs bekräftar också att man just nu för en dialog med Berglund samt hans pappa, som är agent åt honom men också gammal Brynässpelare.
– Vi har haft kontakt med honom och hans pappa (Anders, från Gävle och med ett förflutet i Brynäs), som i det här fallet sköter Patriks agentfrågor. Det vore dumt att inte vara intresserad av en spelare som finns på marknaden och inte stängt någon dörr till Brynäs IF, säger Sundlöv till lokaltidningen.

Offra spelare

Men för att Brynäs skulle kunna ha råd med en sån storvärvning måste man nog göra sig av med en annan spelare. Gefle Dagblad spekulerar i att finländaren Tomi Sallinen kan vara en spelare som kan offras.

En annan lösning är om Simon Bertilsson inte väljer att återvända till klubben. Brynäs håller dörren öppen för trotjänaren som främst vill fortsätta i KHL och här kan löneutrymme frigöras för att skriva kontrakt med Berglund.

LÄS MER: Prestigevärvningen: De vinner stenhårda kampen om storstjärnan – uppges nu ha skrivit på för SHL-klubben

Få våra nyhetsbrev!