Prestigevärvningen: De vinner stenhårda kampen om storstjärnan – uppges nu ha skrivit på för SHL-klubben

Nick Ebert återvänder till SHL.
Örebro har lyckats lösa finansieringen.
Enligt Expressen har stjärnbacken nu skrivit på för klubben.

Nick Ebert gjorde sin hittills enda säsong i Sverige under 2018/2019 – och gjorde sanslös succé. Backen stod för hela 33 poäng på 49 matcher, och utsågs därmed till Örebros MVP för säsongen.

Stor insamling

Succén ledde även till ett kontrakt i Nordamerika, men under hösten och vintern har Ebert fortfarande inte noterats för några NHL-matcher, och under våren har det varit uppenbart att han är på väg tillbaka till Europa. Då var Örebro inte sena på att visa sitt intresse.

Nick Ebert, SHL
190220 Örebros Nick Ebert jublar efter 3-2 under ishockeymatchen i SHL mellan Örebro och Linköping den 20 februari 2019 i Örebro. Foto: Johan Bernström / BILDBYRÅN / COP 119

Men det har även talats om andra länder – samt intresse i SHL från bland andra Frölunda. Örebro har varit tydliga med att man vill ha tillbaka Ebert, och har bland annat fått hjälp med finansiering av fans och sponsorer.

Klar för spel i SHL

Och det tycks ha varit framgångsrikt. Enligt Expressen så står det nu nämligen klart att Ebert återvänder till klubben.

Nick Ebert, SHL
190312 Örebros Nick Ebert jublar vid 3-1 under ishockeymatchen i SHL mellan Örebro och Mora den 12 mars 2019 i Örebro. Foto: Johan Bernström / BILDBYRÅN / COP 119

Tidningen skriver att Ebert och Örebro varit muntligt överens länge, och att ett kontrakt ska ha skrivits på i helgen. Han lär presenteras inom kort – och blir en av de stora prestigevärvningarna i SHL inför kommande säsong.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!

Få våra nyhetsbrev!