BOMBEN: Lias Anderssons nya nobb till Rangers – förhandlar nu med SHL-laget om nästa säsong

Lias Andersson har nyligen lämnat HV71.
Nu kan 21-åringen återvända till Sverige igen.
Svensken är i förhandling om en SHL-återkomst, rapporterar hockeysajten Blueshirt Banter.

Förra säsongen återvände Lias Andersson till svensk hockey igen efter att ha hamnat i en dispyt med New York Rangers. 21-åringen gick på en utlåning till den gamla klubben HV71.

Lias till SHL igen

Svensken hittade då tillbaka till gammal fin form igen och gjorde imponerande 12 poäng på 15 matcher i SHL under våren. Men när SM-slutspelet ställdes in på grund av coronavirusets utbrott så var det färdigspelat för Andersson.

Lias Andersson, HV71
200418 Lias Andersson poserar för ett porträtt efter en träning i ishockey den 18 april 2020 i Kungälv. Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN / Cop 89

Lias lämnade HV71 och återvände till NHL-laget New York Rangers organisation efter säsongens slut. Men nu kan unge svensken göra ny comeback till SHL.

SHL-laget jagar

Hockeysajten Blueshirt Banter, med stenkoll på New York Rangers, rapporterar att HV71 jobbar stenhårt för att få till en ny utlåning av Andersson för kommande säsong. Enligt uppgifter vill både HV71 och även Lias få till en utlåning till SHL för 2020/21.

Lias Andersson, HV71
200307 HV71:s Lias Andersson tackar de tillresta supportrarna efter ishockeymatchen i SHL mellan Frölunda och HV71 7 mars 2020 i Göteborg. Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN / Cop 89

HV71 tappade nyligen sin förstacenter Linus Sandin till NHL-laget Philadelphia Flyers och vill nu ge Lias Andersson stort ansvar. Men New York Rangers har ändå slutgiltiga ordet här då svensken fortfarande är under kontrakt med NHL-laget.
– Lias Andersson har kontrakt med Rangers så jag kan tyvärr inte uttala mig om honom, säger HV-sportchefen Johan Hult i en kommentar till sajten.

Det återstår att se vilket beslut Rangers tar för Anderssons kommande säsong och vad som vore bäst för hans fortsatta karriär. Om de vill behålla honom i AHL, ge honom chansen i NHL, trejda till ett annat NHL-lag eller låna ut honom till SHL igen.

HV71 och Lias Andersson gör nu allt för att det sistnämnda ska bli verklighet. Då får SHL-laget en mycket fin förstärkning till nya säsongen.

LÄS MER: SHL-klubben storvärvar – löftet bryter kontraktet för flytt till svensk hockey