SHL-klubben storvärvar – löftet bryter kontraktet för flytt till svensk hockey

SHL-klubben storvärvar – löftet bryter kontraktet för flytt till svensk hockey

Oskarshamn värvar.
Talangen Jan Ordos är klar.
– Det är en dröm för mig att spela i Sverige, säger han.

Jan Ordos gjorde sina första framträdanden i den tjeckiska högstaligan redan under säsongen 2015/2016. 23-åringen har även gjort matcher i Tjeckiens samtliga ungdomslandslag, och fick 2017/2018 göra fyra matcher för seniorlandslaget.

”Ser stor potential”

Ordos har sedan debuten i ligan tillhört samma klubb, Tygri Liberec, men nu står det klart att han flyttar. Tidigare under våren kom uppgifter om att löftet är klar för spel i Oskarshamn.

190831 Jan Ordos of Liberec looks dejected as Luleå celebrates after 4-1 during the CHL game between Luleå and Liberec on August 31, 2019 in Luleå.
Photo: Simon Eliasson / BILDBYRÅN

Nu har värvningen bekräftats, då Orsak utnyttjar en klausul och bryter kontraktet, där det återstod ett år, för en flytt till Sverige.

– Jan är en väldigt snabb högerskytt, bra på att slå sin gubbe och bra runt målet. Han har legat runt 10–12 mål varje säsong och har ganska mycket erfarenhet trots sin ringa ålder. Han kommer till oss för att kunna ta nästa steg. Vi ser stor potential i honom, säger huvudtränare Martin Filander.

”En fantastisk möjlighet”

Ordos beskriver det ”som en dröm”.

– Svensk hockey är snabb och det handlar om att hänga med i tempot. Det är en dröm för mig att spela i Sverige och jag ser verkligen fram emot säsongen, säger han.

190831 Jan Ordos and Adam Musil of Liberec and Robin Kovacs of Luleå during the CHL game between Luleå and Liberec on August 31, 2019 in Luleå.
Photo: Simon Eliasson / BILDBYRÅN

Kontraktet är skrivet över ett år.

– Det är en fantastisk möjlighet för mig som spelare och människa. Jag har varit i Sverige och spelat ett par gånger men detta är första gången jag flyttar utomlands. Jag har spelat med Adam Janosik tidigare så det är skönt att ha ett välkänt ansikte när jag anländer, säger Ordos.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!