KLART: Jonathan Dahlén har gjort sitt val – presenterad av toppklubben i dag

Jonathan Dahlén har gjort sitt val.
Stortalangen blir kvar i Timrå.
– Vi ska göra allt för att gå upp, säger han.

Jonathan Dahlén var ännu en gång en hjälte för Timrå under den gångna säsongen. Supertalangen har sedan han slog igenom fullständigt vräkt in poäng för klubben, och det gångna året var alltså inget undantag.

Klar för Timrå

Men hans framtid har varit högst osäker. Dahlén hade ett utgående kontrakt med San Jose Sharks, och intresset från SHL-klubbar har varit enormt.

Jonathan Dahlén, Timrå
180406 Timrås Jonathan Dahlen jublar efter ishockeymatchen i direktkval till SHL mellan Karlskrona och Timrå den 6 april 2018 i Karlskrona. Foto: Magnus Lejhall / BILDBYRÅN / Cop 214

Men det har även pratats om en eventuell fortsättning i Sharks eller i Nordamerika, men nu har han gjort sitt val. På tisdagen offentliggjordes nämligen att Dahlén skrivit på för Timrå.

”Vill gå upp till SHL”

Han blir därmed klubben trogen trots att man blir kvar i Hockeyallsvenskan kommande säsong.

– Jag vill stanna här ett år till för att gå upp i SHL. Det är inga krusiduller. Vi ska göra allt för att gå upp i SHL. Jag litar på ”Nubben” till hundra procent när han säger att det ska satsas på att gå upp. Då vill jag vara med på den resan, säger Dahlén i en Facebook-sändning.

Jonathan Dahlén, Timrå
180406 Timrås Jonathan Dahlen jublar efter 0-2 under ishockeymatchen i direktkval till SHL mellan Karlskrona och Timrå den 6 april 2018 i Karlskrona. Foto: Magnus Lejhall / BILDBYRÅN / Cop 214

Kontraktet är skrivet över kommande säsong.

– Det känns fantastiskt kul att han har bestämt sig för att spela här nästa säsong, säger sportchefen Kent ”Nubben” Norberg.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!