BOMBEN: Jaromir Jagr kan nu göra oväntad storflytt – 48 år gammal!

Jaromir Jag vägrar att lägga av.
Nu är hockeystjärnan högaktuell för storflytt, rapporterar tjeckiska medier.
Trots att han blivit hela 48 år gammal.

Han är en av de främsta hockeyspelarna genom tiderna och har gjort otroliga 1 921 poäng på 1 733 matcher i NHL. Men trots att han har blivit 48 år gammal vägrar Jaromir Jagr att lägga skridskorna på hyllan.

Jagr mot storflytt

Nu är hockeyikonen på väg mot en riktig storflytt, rapporterar tjeckiska medier. Då hans nuvarande lag Kladno åkte ut tjeckiska högstaligan trots 29 poäng på 38 matcher från Jagrs klubblad.

Jaromir Jagr, Kladno
200205 Jaromir Jagr poseerde för ett porträtt den 5 februari 2020 i Kladno. Foto: Carl Sandin / BILDBYRÅN / kod CS / 57999_501

Detta efter att Jag återvänt till moderklubben och på egen hand fört upp laget till högstaligan igen genom att göra 13 poäng på 11 kvalmatcher. Men framförallt lagets alla fyra mål i matchen som säkrade uppflyttningen.

”Är så ledsen”

Men nu kan 48-åringen alltså inte följa med Kladno ned till andradivisionen. Då regerande mästarlaget Trinec vill göra en riktig chockvärvning i Tjeckien och värva Jagr till nästa säsong.

Jaromir Jagr, Kladno
200205 Jaromir Jagr blir intervjuad den 5 februari 2020 i Kladno. Foto: Carl Sandin / BILDBYRÅN / kod CS / 57999_501

Den förre NHL-storstjärnan var nära en flytt till Trinec för några år sedan men tvingades tacka nej på grund av tuffa skadeproblem. Nu gör klubben ingen hemlighet av att man vill värva Jagr igen.
– Jag är så ledsen över att han inte spelade här. Och när Kladno spelade här den här säsongen, var han inte med i matchen mot oss heller. Kanske kan det lösa sig den här säsongen i stället, säger sportchefen Jan Peterek i ett kryptiskt uttalande till sajten CT Sport.

Oväntad flytt

Tjeckiska medier spekulerar nu rejält efter uttalandet och kopplar ihop Jagr starkt med tjeckiska mästarlaget Trinec. Det skulle verkligen höja en hel del ögonbrynen då tjecken inte spelat för någon annan klubb i hemlandet än Kladno, hockeyklubben han även själv är ägare i.

Jaromir Jagr har gjort otroliga 192 poäng på 171 matcher i den tjeckiska högstaligan genom åren. Dessutom har han gjort 145 poäng på 155 matcher under tiden i KHL.

LÄS MER: Pavel Datsyuk vägrar att lägga av – här spelar 42-åringen(!) nästa säsong