Svenske NHL-profilen avslöjar Jaromir Jagrs helgalna träningshets: ”Han fick en egen…”

Jaromir Jagr är en av tidernas bästa hockeyspelare.
NHL-legendaren Andreas Lilja spelade med tjecken – och är full av beundran.
För Sportbibeln ger nu Lilja ett exempel på hur Jagr agerade – som verkligen bevisar vilken otrolig idrottsmänniska han är.

Andreas Lilja hade en fantastisk NHL-karriär, som kröntes med en Stanley Cup-titel med Detroit Red Wings 2008. Lilja var otroligt omtyckt av supportrarna, då han alltid gav allt och aldrig var rädd att ta kampen för sitt lag.

Enorma hyllningen till Jagr

Tack vare det, och Liljas otroliga defensiva egenskaper, fick han chansen att spela i världens bästa hockeyliga i över ett decennium. Under tiden hann han dessutom spela med några av världens bästa spelare.

071008 Ishockey, NHL, Detroit Red Wings – Edmonton Oilers: Andreas Lilja, Detroit. © Bildbyrån

En av dessa: Jaromir Jagr.

– Han var ändå lite på dekis när vi spelade, men han var så sjukt säker med pucken. Han tränar mer än någon annan jag träffat och han älskar verkligen hockeyn. Han lever och dör för den, och jag tror att han kommer spela tills han blir 50. Jag hade ju mött honom många gånger innan, och fyfan… spelförståelsen, att kunna styra tempot i matcherna. När jag mötte honom och Lemieux, det var inte kul… fyfan!, säger han till Sportbibeln.

Underbara historien

De båda spelade ihop i Philadelphia Flyers 2011/2012, men för Lilja var det inte bara Jagrs förmåga på isen som imponerade. Han pratar om en nästan egendomlig hängivenhet – och ger ett klockrent exempel på Jagrs otroliga vilja att hålla karriären uppe.

– Det var verkligen bara hockey för honom. När vi tränade på morgonen så körde han bara på isen, men han fick en egen nyckel till ishallen och gick in och tränade ensam på isen på kvällarna för att hålla igång kroppen. Han körde stenhårt, gick hem och sov i åtta timmar och åkte tillbaka och tränade igen, säger Lilja.

Jaromir Jagr
161120 Floridas Jaromir Jagr under ishockeymatchen i NHL mellan New York Rangers och Florida Panthers den 20 november i New York. Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 87356

Andreas Lilja fortsätter:

– Man frågade ju honom: ”Ska du inte träffa din familj, dina barn?”, men han svarade bara att ”den dagen jag hittar någonting jag älskar mer än hockey så lägger jag av”. Och det har han ju uppenbarligen inte gjort, haha.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!