Bekräftar nu själva: Stora succéspelaren nobbar(!) alla svenska klubbar – lämnar trots enormt intresse

Istvan Bartalis gjorde enorm succé med Vita Hästen.
Trots stort intresse lämnar han nu Sverige.
– Jag försökte med alla möjliga medel för att behålla Istvan, men det gick inte, säger Hästens tränare Tony Zabel till NT.

Istvan Bartalis fick sin hockeyuppfostran i Sverige och Troja/Ljungby, och var i klubben fram till 2014. Han valde då att flytta hem till Ungern, där han blev kvar i två år.

Gjorde braksuccé

Därefter blev det tre raka säsonger i den tyska högstaligan, men forwarden hade svårt att få igång poängproduktionen. Förra sommaren valde han därför att flytta tillbaka till Sverige, då han blev värvad till Vita Hästen.

Istvan Bartalis, Vita Hästen
190918 Vita Hästens Istvan Bartalis under ishockeymatchen i Hockeyallsvenskan mellan AIK och Vita Hästen den 18 september 2019 i Stockholm. Foto: Jesper Zerman / BILDBYRÅN / Cop 234

Och det blev braksuccé. Bartalis gjorde hela 41 poäng på 46 matcher under den nyss avslutade säsongen, och vann med det lagets interna poängliga.

Nobbar alla svenska lag

Bartalis har haft ett utgående kontrakt, och intresset har varit stort – men nu kommer beskedet att han nobbar fortsatt spel i Sverige.

– Vi hade till på fredag på oss att ge honom ett erbjudande, tyvärr så kunde vi inte göra det. Istvan väntade in i det sista på oss. Han hade ett annat så pass bra bud och sa att han måste få ett bud från oss innan en viss tid. För om det andra försvinner, så vet han inte om något liknande dyker upp igen, säger Vita Hästens tränare Tony Sabel till NT.

”Har tackat nej”

Enligt NT så lär det nu bli spel i Tyskland eller Ungern igen. Bartalis ska ha nobbat flera svenska lag i både SHL och Hockeyallsvenskan.

– Han har tackat nej till allsvenska lag. Istvan har sagt hela tiden att så länge jag är kvar i Vita Hästen, så vill han spela där om han är i allsvenskan, säger Zabel.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!

Få våra nyhetsbrev!

Få våra nyhetsbrev!