Avslöjar NHL-klubbens drag – öppnade för att göra sig av med svenske stjärnan Erik Karlsson: "Jag tror…"

Avslöjar NHL-klubbens drag – öppnade för att göra sig av med svenske stjärnan Erik Karlsson: ”Jag tror…”

San José Sharks inledde samtal med andra NHL-klubbar om Erik Karlsson. Det menar Sportsnet-reportern Elliotte Friedman.
– Det påbörjades samtal i början av året, säger han.

Erik Karlsson är en av Sveriges, och NHL:s, allra största stjärnor. Backen har varit en av ligans bästa under de senaste åren, och tagit hem Norris Trophy hela två gånger.

Inte motsvarat förväntningarna

Erik Karlsson flyttade till Nordamerika inför säsongen 2009/10 och till den kanadensiska organisation Ottawa Senators. Där utvecklades han till en av ligans bästa, och efter flera lyckosamma år skrev han till slut på för San José Sharks som rustade för att vinna Stanley Cup.

Erik Karlsson, San Jose Sharks
181220 Erik Karlsson of San Jose Sharks during a regular season NHL game between San Jose Sharks and Winnipeg Jets on December 20, 2018 in San Jose. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 87816

Där blev han en av NHL:s bäst betalde spelare, och Sharks bäste, men tiden i Sharks har inte riktigt blivit som någon har tänkt sig. Erik Karlssons form har svajat och han har dragits med en del skador de senaste säsongerna. Sharks har inte heller motsvarat förväntningarna, och den här säsongen missade organisationen slutspel.

Det har fått Sharks att agera, och börjat fundera på att bygga om laget helt.

”Jag tror däremot…”

Det är Sportsnets Elliotte Friedman som menar att San Jo´se Sharks startade samtal i inledningen av säsongen att byta bort Erik Karlsson.

– Det verkar som att det var några preliminära samtal med Erik Karlsson och ett par andra lag. Jag tror däremot att det inte kommer att bli någonting av det, säger han till Sportsnet.

Erik Karlsson, San Jose Sharks
190416 Erik Karlsson of San Jose Sharks during the NHL Stanley Cup playoffs round of 16 game 4 between Vegas Golden Knights and San Jose Sharks on April 16, 2019 in Las Vegas. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 87925

I San José Sharks finns också stjärnan Brent Burns. Och Friedman menar att Sharks har insett att det inte funkar att ha så pass dyra, båda högerfattade, backar tillsammans.

– Vad jag tror har Sharks insett att två högerbackar av allra högsta klass inte gett den effekt som de hoppats på.

LÄS MER: ”Lillis” Lundh avslöjar sitt livs tabbe – efter ha varit ständig chaufför åt en ung Mats Sundin: ”Jag borde…”

Få våra nyhetsbrev!