Ärkebusen Sean Averys stenhårda utspel – om tacklingen som hela NHL fördömer: ”Jag säger det direkt…”

Hela NHL fördömer tackligen.
Men Sean Avery är av en annan åsikt.
– Det är för i helvete slutspel!, säger han!

Det var under natten mot torsdagen, i matchen mellan Winnipeg Jets och Montreal Canadiens i Stanley Cup-slutspelet, som tacklingen som hela NHL pratar om skedde. Montreal var i ledning med 4-3 med bara minuten kvar av matchen när Jake Evans skulle lägga in pucken i öppen kasse. Men när han sträckte sig för att peta in pucken kom plötsligt storstjärnan Mark Scheifele med full fart – och han gjorde ingenting för att bromsa.

Försvarar stjärnan

Scheifele dundrade rätt in i Evans och träffade med full kraft huvudet, och Evans blev länge liggandes orörlig på isen, innan han fick bäras ut på bår från rinken. I dag fördöms Scheifele av en hel liga och samtliga experter är överens om att tacklingen var bland de fulaste den här säsongen, och sett till läget i matchen och omständigheterna kring var Evans befann sig på isen, även helt onödig.

Montreal Canadiens’ Jake Evans (71) is protected as he lies motionless on the ice after getting hit by Winnipeg Jets’ Mark Scheifele (55) during the third period of Game 1 of an NHL hockey Stanley Cup second-round playoff series Wednesday, June 2, 2021, in Winnipeg, Manitoba. (John Woods/The Canadian Press via AP)

Men det är inte alla som tycker att Scheifele borde straffas för tilltaget. Sean Avery, som under sin aktiva karriär.

– Jag såg precis Scheifele-tacklingen… Otrolig tackling. Det är för i helvete slutspel! Man kommer inte undan med någonting. Håll upp huvudet för i helvete. För annars är det bara att höra hur tåget kommer – det är Mark Scheifele, och han kommer att begrava dig, för det är slutspel, säger han i ett klipp på Instagram.

”Håll upp huvudet!”

Avery menar dessutom att Evans fick skylla sig själv litegrann.

– Jag säger det direkt, det är sånt här som händer när killar på isen blir för bekväma med reglerna, de släpper ner garden för de tänker att de inte kommer bli tacklade. Jag hoppas att grabben är okej, men håll upp ditt jävla huvud, för det är slutspel, säger han.

Foto: Youtube

Mark Scheifele kommer på torsdagen att höras av NHL:s disciplinära råd om situationen, och utfallet kommer troligtvis bli att han stängs av. NHL har tidigare under säsongen kritiserats kraftigt för att vara för snälla när det kommer till avstängningar, särskilt då Washington-busen Tom Wilson bara fick två matchers avstängning efter att ha kastat ner Artemi Panarin mot isen.

https://www.youtube.com/watch?v=Sdb4g0ykAsU

LÄS MER: Robin Figrens sågning av FBK – höjer nu ett varningens finger efter alla supervärvningar: ”Det kommer inte gå”

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få våra nyhetsbrev!