Är det här årets fulaste tackling i NHL? Hela ligan rasar nu efter superstjärnans överfall: ”Det är vidrigt”

Matchen närmade sig slutet och Montreal gjorde mål i öppen kasse.
Då stod storstjärnan Mark Scheifele för årets kanske mest hatade tackling.
– Det är vidrigt, säger finske Jesperi Kotkaniemi.

I natt spelades den första matchen av den helkanadensiska kvartsfinalserien mellan Winnipeg Jets och Montreal Canadiens. Det är två lag som överraskat stort i slutspelet hittills, men efteråt handlade i stort sett ingenting om matchen eller kvalitén på den – utan bara om en enda tackling.

Årets överfall?

Montreal Canadiens var nämligen i ledning med 4-3 i matchens absoluta slutskede, när dessutom Jake Evans kom ikapp en puck offensivt och bara skulle runda kassan och lägga in pucken i öppet mål, då Winnipeg var utan målvakt i en kvitteringsjakt. Men kort efter att Evans lagt in pucken i nät så blev han överkörd på ett sällan skådat sätt, av storstjärnan Mark Scheifele.

Foto: Youtube

Scheifele gjorde inte en antydan på att försöka bromsa in och undvika tacklingen, och reprisvinklarna visar hur smällen tog kraftigt mot Jake Evans huvud, och han blev länge liggandes orörlig på isen då otäcka scener utspelade sig. Samtidigt bildades ett jättebråk intill honom, då Montreal av förståeliga skäl var rejält förbaskade på Scheifele.

Enorma raseriet

Nu håller hela NHL andan och hopppas att Evans är okej, och att han kan återvända till spel redan den här matchserien. På sociala medier har Scheifeles tackling fördömts rejält – och precis alla är överens om att sådant beteende inte har någon plats i dagens hockey. Även bland Montreal-spelarna så var det hårda ord efteråt.

– Det var en vidrig tackling. Han har ingen respekt för någon annan därute, säger finländaren Jesperi Kotkaniemi, som blev en av målskyttarna i matchen.

– Det var en helt onödig och brutal tackling. Ligan kommer nog att sköta det där bra, säger tränaren Dominique Ducharme.

Foto: Youtube

Ja, att Scheifele, som fem år i rad snittat mer än en poäng per match i ligan, kommer att stängas av är ingen högoddsare, men skulle han inte göra det så väntas inget varmt välkomnande av Montreal-spelare.

– Det var en ful tackling och NHL kommer nog att ta hand om det. Om han kommer tillbaka i serien kommer vi att göra livet eländigt för honom, säger Montreals Joel Edmundson.

LÄS MER: SHL-toppklubben bekräftar nu – har lagt bud på svenske VM-stjärnan: ”Är en toppspelare i Europa”

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få våra nyhetsbrev!