SHL-toppklubben bekräftar nu – har lagt bud på svenske VM-stjärnan: ”Är en toppspelare i Europa”

Han ryktas tillbaka till SHL.
Nu bekräftar Örebro bud på Carl Klingberg.
– Det är en toppspelare i Europa som vi är med på, säger general manager Stefan Bengtzén.

Carl Klingberg har gjort stora avtryck i Schweiz under de senaste säsongerna, och har sommar efter sommar varit en drömvärvning för flera SHL-klubbar. Mest förknippad är han kanske med Frölunda, då han är från Göteborg, och tidigare under våren så öppnade han faktiskt för spel i FHC någon gång i framtiden.

Bekräftar budet

Därför var det lite överraskande uppgifter som kom i helgen, om att Örebro lagt ett riktigt monsterbud på forwardsstjärnan. Enligt uppgifterna, som kom från Aftonbladet, så ska Örebro, som gick till semifinal i den gångna SHL-säsongen ha erbjudit en månadslön på över 300 000 kronor, vilket är ett enormt kontrakt i SHL-mått.

210523 Carl Klingberg of Sweden during the 2021 IIHF Ice Hockey World Championship game between Sweden and Belarus on May 23, 2021 in Latvia. Photo: Simon Hastegård / BILDBYRÅN

Nu bekräftar Örebros general manager Stefan Bengtzén att Örebro faktiskt lagt ett bud på spelaren, men utan att nämna några summor eller kontraktslängd.

– Ja, det kan jag bekräfta. Men storlek på bud och sådant säger jag inget om. Vi visade intresse för honom för ett tag sedan så vi är med i fajten. Sedan är det många i hockeyvärlden som är det, säger han till Nerikes Allehanda.

”En toppspelare”

Stefan Bengtzén menar att det är en riktig toppspelare de är med och slåss om, men det saknas inte konkurrens av andra klubbar, framför allt inte utifrån Europa, där hans tidigare klubb Zug fortsatt ska vara intresserade av en förlängning.

– Det är en toppspelare i Europa som vi är med på. Då är vi några stycken som tävlar och vi tävlar med andra ligor. Det är ett tufft race men vi är med där, sedan får vi se vart det bär hän, säger Bengtzén.

191109 Ishockey, Karjala Tournament, Sverige – Ryssland: Carl Klingberg #48, SWE during the ice hockey game in Karjala Cup between Sweden and Russia on November 9, 2019 in Helsinki, Finland. (Tomi Hänninen/Newspix24) © Bildbyrån

Carl Klingberg gjorde den gångna säsongen imponerande 39 poäng på 50 matcher i den schweiziska ligan, och har totalt under alla sina år där gjort 150 poäng på 220 matcher. Tidigare under karriären har han även gjort tolv matcher i NHL, samt 55 matcher i KHL. Klingberg var med i årets VM-turnering men fick lämna tidigt med en skada. Tidigare har han även varit med och vunnit VM-guld vid ett tillfälle.

LÄS MER: NHL-svensken avslöjar nu cancerbeskedet – som gjorde att han valde FBK före Leksand: ”Jag vill stötta henne”

Få våra nyhetsbrev!