NHL-svensken avslöjar nu cancerbeskedet – som gjorde att han valde FBK före Leksand: ”Jag vill stötta henne”

Jacob de la Rose valde Färjestad framför Leksand.
Nu avslöjar han att det delvis grundar sig i ett cancerbesked inom familjen.
– Om hon mår bättre av att få vara närmare mig så ställer jag mer än gärna upp för det, säger de la Rose.

Jacob de la Rose har spelat i Nordamerika sedan 2014, och har delvis varit helt ordinarie i världens bästa hockeyliga. Under åren har det blivit spel i Montreal Canadiens, Detroit Red Wings och St. Louis Blues, men nu står det klart att han gjort sitt på andra sidan Atlanten för den här gången, och att han nu flyttar tillbaka till Sverige.

Mammans cancerbesked

De la Rose fick sitt stora genombrott i Sverige i Leksand och har sedan dess vid flertalet tillfällen ryktats tillbaka till klubben. Han hade erbjudanden därifrån även den här våren, men han valde bort Dala-laget för att i stället flytta till värmländska Färjestad. De la Rose är från Arvika, nära Karlstad, och nu avslöjar han att just närheten till familjen var en stor del i hans val.

180520 Sveriges Filip Forsberg och Jacob de la Rose under finalen i ishockey-VM mellan Sverige och Schweiz den 20 maj 2018 i Köpenhamn. Foto: Ludvig Thunman / BILDBYRÅN

Jacob de la Rose berättar nu att han mamma fått ett cancerbesked.

– Jag hade flera bra alternativ och kunde kanske få mer pengar på andra stället i slutändan. Helheten Färjestad presenterade låg bakom det beslut jag tog. Att få komma hem nära familj och vänner, att komma hem till Värmland igen. Min mamma fick ett cancerbesked för sex veckor sedan…, säger han till Hockeysverige.

”Vill stötta henne”

De la Rose fortsätter och berättar att han tycker att det är viktigt att vara nära familjen just nu.

– Hela situationen, att få komma hem, vara nära mamma och stötta henne… Det vägde in tungt i mitt beslut. Det är tufft för henne nu och med tanke på allt hon gjort för mig… Om hon mår bättre av att få vara närmare mig så ställer jag mer än gärna upp för det. Samtidigt är det bara en del i att jag valde att spela för Färjestad. Helheten och på det sättet klubben satsar låg givetvis också till grund för varför jag valde att flytta hem, säger han.

180428 Sveriges Jacob de la Rose under ishockeymatchen i Sweden Hockey Games mellan Sverige och Ryssland den 28 april 2018 i Stockholm. Foto: Simon Hastegård / Bildbyrån

Forwarden hymlar heller inte med att det fanns alternativ från andra klubbar än Färjestad.

– Det fanns KHL-erbjudanden om jag ville det, men i slutändan var det Färjestad, Schweiz eller Leksand som jag valde mellan, säger han.

Färjestad satsar rejält inför kommande säsong och har värvat hem flera välmeriterade profiler, däribland Marcus ”Lilliz” Nilsson och Joakim Nygård.

LÄS MER: Knallen: Leksand överens med prestigevärvning – NHL-meriterade målvakten är klar för SHL

Få våra nyhetsbrev!