Knallen: Leksand överens med prestigevärvning – NHL-meriterade målvakten är klar för SHL

Leksand har letat efter en ny målvakt.
Nu är jakten över, rapporterar SportExpressen.
SHL-laget har kommit överens med en NHL-meriterad burväktare enligt uppgifter.

Ända sedan Janne Juvonen lämnade Leksand har SHL-laget varit på jakt efter en ny målvakt till kommande säsong. Nu har man äntligen hittat rätt man mellan stolparna.

Leksand värvar

Han har det otroliga namnet Kasimir Kaskisuo och har under en längre tid varit intressant för Leksand. Redan den 21 maj bekräftade klubbens general manager att man hade ögonen på finländaren.

Janne Juvonen, Leksand
210415 Leksands målvakt Janne Juvonen deppar efter kvartsfinal fyra i SHL mellan Örebro och Leksand den 15 april 2021 i Örebro. Foto: Johan Bernström / BILDBYRÅN / COP 119 / JB0051

Men då fanns det inget konkret kontrakt som var erbjudet. Nu när hans lag Nashville Predators spelat klart NHL-säsongen har allt blivit påskrivet och klart.

2 NHL-matcher

Kaskisuo har skrivit på för Leksand och spelar kommande säsong i SHL, rapporterar SportExpressen.
– Han är ett intressant namn och han står med på vår lista, säger GM Thomas Johansson som enda kommentar till kvällstidningen.

Kasimir Kaskisuo, Leksand
Kasimir Kaskisuo. FOTO: Twitter.

27-åringen lämnade hemlandet för att flytta till Nordamerika redan 2013 och har blivit kvar sedan dess. Finländaren har tillhört Toronto Maple Leafs och Nashville Predators organisationer men det har mest blivit spel i AHL för Kaskisuo.

Sammanlagt har det blivit 95 matcher i AHL och 2 matcher i NHL för finske burväktaren som nu återvänder till Europa igen för spel i Sverige för första gången i karriären. I samband med att Kasimir Kaskisuo lämnar Predators splittras även den helfinska målvaktsuppställningen med landsmännen Pekka Rinne och Juuse Saros.

Gillar du den här värvningen? Dela artikeln och säg vad du tycker!

LÄS MER: Oväntade beskedet i Nordamerika – därför kan William Nylander tvingas bort(!) från Toronto efter nya fiaskot

Få våra nyhetsbrev!