Allsvenskan öppnar för jätteändring – kan påverka all svensk ishockey: ”Har mycket att vinna på det”

Johan Garpenlöv efterlyste det.
Nu öppnar Hockeyallsvenskan för att minska rinkarna.
– Vi skulle ha mycket att vinna på det, säger sportchefen Erik Ryman.

Det har länge varit ett hett diskuterat ämne inom svensk ishockey. I dagsläget är rinkstorleken inom svensk hockey betydligt större än i Nordamerika, men det kan snart vara på väg att ändras.

Ställer sig bakom förslaget

Förra veckan gick nämligen förbundskaptenen för Tre Kronor, Johan Garpenlöv, ut med en önskan om att ändra storleken, för att mer likna de i Nordamerika. Han menade att det skulle höja intensiteten i matcherna, och således bli mer underhållande.

191109 Modos Daniel Sylwander jublar efter ishockeymatchen i Hockeyallsvenskan mellan Modo och Björklöven den 9 november 2019 i Örnsköldsvik. Foto: Erik Mårtensson / BILDBYRÅN

Och nu ställer sig Hockeyallsvenskan tydligt bakom förslaget. I ett pressmeddelande menar ligan att att ämnet varit uppe för diskussion under vintern.

”Skulle älska det”

Och de är positiva.

– Vi tror att en än mer fartfylld och intensiv hockey med fler målchanser i högt tempo är något som våra fantastiska supportrar skulle älska, säger Erik Ryman, sportchef i HockeyAllsvenskan.

181226 Timrås spelare jublar mot supportrar efter ishockeymatchen i SHL mellan Timrå och Brynäs den 26 december 2018 i Timrå. Foto: Pär Olert / BILDBYRÅN

Hockeyallsvenskan har nu startat en process för att genomgå förändringen att minska bredden ett par meter – och man hoppas att det sprider sig till övriga hockey-Sverige.

– Vi har en process igång där nästa steg är att stämma av med ligans klubbar, publik och övriga intressenter kring frågan. Sen får man ha respekt för det faktum att det dels är en komplicerad process med omställning av arenor men dels att vi står inför det faktum att arenorna ofta delas med annan skridskoverksamhet och med flera lag. Men som helhet tror vi att HockeyAllsvenskan skulle ha mycket att vinna på att kunna spela på liten rink och om det faller väl ut så kan övriga Hockeysverige ta efter, säger Erik Ryman.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!