Här är nya kontroversiella förslaget för att spela klart NHL-säsongen – bossen bekräftar: ”Vi är hoppfulla”

Resten av NHL-säsongen kan ändå genomföras.
Nu har ett nytt förslag för hur man ska avsluta årets NHL-säsong lanserats.
– Vi är hoppfulla, säger NHL-bossen Gary Bettman i ett uttalande.

Världens bästa hockeyliga, NHL, ser ut att närma sig en lösning för att faktiskt återuppta säsongen. Efter att hela ligan pausades 12 mars på grund av coronavirusets utbrott.

NHL:s nya plan

Det återstår ungefär 11-14 omgångar av grundserien för de 31 NHL-lagen och nu är den nya, kontroversiella planen att spela resten av matcherna i endast fyra arenor.
– Det behöver inte nödvändigtvis vara en arena per division. Utan platsen kan vara någonstans där coronavirusets smittspridning är låg och att den möter ligans krav vad det gäller arena och träningsanläggning, säger NHL-bossen Gary Bettman i ett uttalande till Sportsnet.

Elias Pettesson, NHL
181218 Elias Pettersson of Vancouver Canucks during the NHL regular season game between Vancouver Canucks and Tampa Bay Lightning on December 18, 2018 in Vancouver. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 87813

ESPN rapporterar att tre av de potentiella arenorna som diskuteras är Carolina Hurricanes, Edmonton Oilers och Minnesota Wilds hemmaarenor. Och planen är att spela tre matcher om dagen i samtliga fyra arenor.

”Det optimala”

NHL-bossen Bettman tror även att det blir svårt att se matcherna med publik på plats. Men det slutliga beslutet är upp till USA:s och Kanadas folkhälsomyndighet.

Mika Zibanejad, NHL
200305 New York Rangers Mika Zibanejad during a regular season NHL game between New York Rangers and Washington Capitals on March 5, 2020 in New York. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 88126

Men det är ännu oklart hur upplägget blir för Stanley Cup-slutspelet. Bettman hoppas att kunna genomföra ett slutspel som vanligt.
– Vi måste anpassa oss. Det optimala vore om vi kan genomföra grundserien på centrerade platser för att sedan ha ett slutspel som avgörs som vanligt, säger NHL-bossen i intervjun. 

Hur blir det då med NHL-draften som avgörs efter varje avslutad säsong? Enligt uppgifter är det med stor sannolikhet så att årets draft genomförs som planerat i juni, medan ligan fortfarande pågår.

LÄS MER: Uppgifter: NHL-laget som leder jakten på SHL-succéspelaren – jagas av flera lag