Alexander Nylander stor hjälte med hattrick i natt – sänkte Vegas Golden Knights i NHL

Alexander Nylander, lillebror till William Nylander, gjorde sitt första hattrick under sin NHL-karriär när hans nya klubb Columbus besegrade Vegas Golden Knights med 6–3 natten mot tisdagen.
– Jag tänkte inte på hattricket förrän på slutet, sade han efter matchen.

26-årige Alexander Nylander trejdades från Pittsburgh till Columbus så sent som den 22 februari. I de fem matcher han spelade under säsongen med Pittsburgh gjorde han varken mål eller assist.

Nylanders succé

Men sedan han kom till Columbus har det lossnat för honom. På de fem matcher han spelat för sin nya klubb har han hunnit göra fyra mål och har noterats för två assist.
– Det här är en riktigt bra plats för mig. De gav mig en fantastisk möjlighet här så jag är riktigt glad, sade Nylander efter matchen.

Artikeln fortsätter nedanför.

Columbus tränare Pascal Vincent var också nöjd med sitt nyförvärv och att laget vunnit två matcher i rad för första gången sedan i november.
– Magin inträffar när du börjar lita på dina lagkamrater och det är det vi sett den senaste tiden, sade Vincent som gör sitt första år som tränare för laget.

Även i Vegas Golden Knights fanns det en svensk som utmärkte sig. William Karlsson kvitterade till 2–2 i första perioden genom ett välriktat skott förbi Columbusbackarna.

Även om målet inte ändrade utgången i matchen så innebar det att Karlsson gjort totalt 400 poäng under de 665 NHL-matcher han spelat sedan han kom till Anaheim Ducks säsongen 2014-2015.

LÄS MER: Nils Höglanders succé i natt – när lagkamraten Elias Pettersson blev poänglös

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev